Spaanse scherpschutters overklassen jonge Belgian Lions in kwartfinale EK U20

do 21 juli 2022 15:53

De kwartfinale is het eindstation geworden voor de Belgen op het Europees Kampioenschap basketbal bij de U20. De jonge Lions botsten op een ijzersterke Spaanse ploeg, die toonde dat ze het moderne basket op hun leeftijd al beheersten. België verweerde zich, maar de harde eindstand luidde 71-95.

Topland Spanje kloppen, het zou een enorme stunt zijn. Toch deinsden de jonge Lions niet terug in het openingsquarter. De Belgen begonnen potig aan de wedstrijd, wat resulteerde in een handjevol aanvallende rebounds én een kloofje.

De U20 verdedigde daarna iets té hardhandig. Spanje reeg de dunks en vrijworpen aan elkaar, enkel een buzzer beater zorgde voor een Belgische voorsprong na 10 minuten: 22-21.

Het signaal voor de Spanjaarden om een tandje bij te steken. Ze namen de wedstrijd in handen, bij de rust keken de Lions al aan tegen een achterstand van 16 punten (33-49).

België kon geen antwoord meer vinden op de constante dreiging van zijn tegenstander. Met een shotpercentage van 60% - en een driepunter uit de hoek die telkens raak was - trok Spanje het laken naar zich toe. Na 40 minuten basketbal stonden harde 71-95-cijfers op het scorebord.

De kwartfinale is het eindstation voor de jonge Lions op het EK U20. Basketbalnaties Slovenië, Kroatië en Griekenland kruisten hun pad en gingen voor de bijl. Enkel een plaatsingsmatch voor plaatsen 5 tot en met 8 staat op de agenda.

Een ding staat vast: er zit toekomstmuziek in de Belgische ploeg.