Ga naar de inhoud

Mechelen kent tegenstand in poulefase van Europe Cup basketbal, Antwerp speelt eerst kwalificatietoernooi

 do 14 juli 2022 14:18
Mechelen kent tegenstand in poulefase van Europe Cup basketbal, Antwerp speelt eerst kwalificatietoernooi.
De spelers van Kangoeroes Mechelen bedanken het publiek voor de ondersteuning van hun ploeg.

Kangoeroes Mechelen neemt het in de poulefase van de Europe Cup op tegen het Roemeense CSM Oradea, het Spaanse Unicaja Malaga en een team dat zich nog moet plaatsen. Dat is het resultaat van de loting van donderdag in het Duitse München, uitgevoerd door de voormalige Belgische basketballer Axel Hervelle. Ook Antwerp, dat eerst nog een kwalificatietoernooi speelt, kent zijn tegenstand.

Mechelen zat bij de loting in de derde pot. Uit pot 1 kwam het Roemeense CSM Oradea en uit pot 2 het Spaanse Unicaja Malaga, dat zich wel nog voor de Champions League kan plaatsen. In dat geval vervangt een lucky loser Malaga. 

 

Uit pot 4 krijgt Mechelen de winnaar van een kwalificatietoernooi voor de kiezen: het Nederlandse Leiden, Poolse Czarni Slupsk, Zweedse Jämtland, Turkse Besiktas of Franse Cholet.

 

Mechelen haalde vorig seizoen de titelfinale van de Belgische play-offs, maar verloor hierin van grootmacht Oostende. In de overkoepelende play-offs van de BNXT League sneuvelden de Kangoeroes in de kwartfinales tegen Groningen.

Antwerp wacht op Cypriotische of IJslandse ploeg

Antwerp moet eerst nog een kwalificatietoernooi afwerken om zijn ticket voor de poulefase te bemachtigen. De club uit de havenstad zat bij de loting hiervan in de tweede pot en was zo automatisch verzekerd van een plek in de halve finales. 

De Giants nemen het hierin in kwalificatietoernooi A op tegen de winnaar van het duel tussen het Cypriotische AEK Larnaca en het IJslandse Thor Thorlakshofn. 
Als Antwerp wint, speelt het in de finale van zijn kwalificatietoernooi tegen de winnaar van de andere halve finale in kwalificatietoernooi A. Daarin treft het het Portugese Sporting CP het Duitse Göttingen of Kosovaarse Trepça. 

De wedstrijden vinden plaats tussen 27 en 30 september.

Als Antwerp ook deze horde neemt, mag het naar de poulefase. Daarin treffen de Giants dan het Poolse Anwil Wloclawek, het Finse Karhu Kauhajoki en het Hongaarse Egis Körmend. Ook voor Karhu Kauhajoki en Egis Körmend geldt: zij spelen nog Champions League-voorrondes en kunnen mogelijk nog vervangen worden.

 

Antwerp geraakte het afgelopen seizoen in de Belgische play-offs niet verder dan de kwartfinales, na verlies tegen Bergen. De Giants botsten in de vierde ronde van de overkoepelende play-offs van de BNXT League op Groningen.

Gerelateerd: