Ga naar de inhoud

Vrouwen van Braine, Namen, Kortrijk en Boom kennen tegenstand in Europe Cup

De Castor Braine-vrouwen feliciteren elkaar na een gemaakt punt.

Vier Belgische basketbalclubs kennen hun tegenstanders in de FIBA Europe Cup bij de vrouwen na de loting vanochtend in München, op de hoofdzetel van de Europese basketbalbond. Castors Braine en Namen zijn rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase, terwijl Kortrijk en Phantoms Boom eerst nog een voorronde moeten afhaspelen.

Kortrijk, gecoacht door voormalig selectieheer van de Belgian Cats Philip Mestdagh, komt uit tegen het Italiaanse Sassari in de kwalificaties. 

 

Phantoms Boom zal zich voorbij het Spaanse Guernica Bizkaia moeten knokken als het de poules wil bereiken. Lattes Montpellier, met Julie Vanloo, Kyara Linskens en huidig bondscoach van de Cats Valéry Demory, kijkt dan weer het Kroatische Pozega in de ogen.

 

De heenmatchen staan gepland op 6 oktober, terwijl de returns een week later plaatsvinden.

 

Belgisch vicekampioen Castors Braine maakt deel uit van groep I met het Spaanse Cadi La Seu (met Elise Ramette) en Zaragoza (met Serena-Lynn Geldof) en de winnaar van het kwalificatieduel tussen het Luxemburgse Gregenwald en het Portugese Azoris. 

 

De loting koppelde Namen op zijn beurt in groep G aan het Zwitserse Fribourg, het Portugese Benfica en het Luxemburgse Dudelange.

 

Venetië, met Antonia Delaere, neemt het in groep H op tegen het Duitse Keltern (met Emmanuella Mayombo), het Spaanse Estudiantes (met zussen Billy en Becky Massey) en de winnaar van de barragematch tussen Guernica en Phantoms Boom. 

 

Lyon en Julie Allemand zijn ten slotte onderverdeeld in groep K met het Tsjechische Zabiny Brno, het Spaanse Euskotren en de overlever van de clash tussen Montpellier en Pozega.