Ga naar de inhoud

Kangoeroes Mechelen treft onder meer Schio en Kim Mestdagh in groepsfase EuroLeague

Kangoeroes Mechelen tijdens een tacktiekbespreking.

Kangoeroes Mechelen is uitgeloot tegen onder meer Kim Mestdagh en haar Italiaanse club Schio in groep B van de EuroLeague bij de vrouwen. Ook Europees kampioen Sopron belandde in dezelfde poule bij de loting op de hoofdzetel van de Europese basketbalbond in München.

De Belgische kampioen en bekerwinnaar maakt voor de eerste keer haar opwachting in de EuroLeague en is ook nog maar de derde Belgische club na Namen en Castors Braine die in de meest belangrijke basketcompetitie zal spelen.

 

Naast Schio en het Hongaarse Sopron zitten ook volgende teams in de groep: de Spaanse kampioen Salamanca, het Franse Basket Landes (met Céline Dumerc), het Turkse CBK Mersin, de winnaar van de barrage tussen het Franse Villeneuve d'Ascq (met Hind Ben Abdelkader) en het Spaanse Girona, alsook de overlever van het minitoernooi in de kwalificaties tussen het Hongaarse Miskolc, het Turkse Botas en het Israëlische Ramla (met Maxuella Lisowa).

De andere poule, groep A, bestaat uit de Europese vicekampioen Fenerbahçe, het Tsjechische USK Praag, de Franse regerende EuroCup-houder Bourges, het Spaanse Valencia, het Hongaarse Szekszard, het Poolse Polkowice, het Italiaanse Virtus Bologna en de winnaar van het minitoernooi tussen het Servische Rode Ster Belgrado, het Roemeense Sepsi en het Griekse Olympiakos.

 

Ben Abdelkader treedt dus met Villeneuve aan in de kwalificaties tegen Girona, terwijl Lisowa met Ramla voorbij Miskolc en Botas moet zien te geraken. Enkel het team dat als eerste eindigt, stoot effectief door naar de EuroLeague, terwijl de resterende twee ploegen opgevist worden voor de FIBA Europe Cup.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.