Ga naar de inhoud

Shorttrack-succesformule blijft: Hanne en Stijn Desmet mogen opnieuw in Heerenveen trainen

Trainingsmakkers Hanne Desmet en Suzanne Schulting stonden vorige winter samen op het olympische podium.

Shorttrackers Hanne en Stijn Desmet kunnen zich ook volgend seizoen in Heerenveen voorbereiden. Dat heeft Corné Lepoeter,  de voorzitter van de Koninklijke Belgische Snelschaatsfederatie (KBSF), vandaag laten weten. Werpt de Nederlands-Belgische coalitie opnieuw zijn vruchten af?

Sinds 2018 wonen broer en zus Desmet in Heerenveen om daar mee te trainen met de Nederlandse selectie. Dat heeft dit jaar gezorgd voor een olympische medaille (brons) voor Hanne en twee bronzen medailles op het wk voor Stijn. 

 

Na het olympisch seizoen was er onzekerheid over de voortzetting van dat project, maar Sport Vlaanderen is nu bereid om de financiering opnieuw op zich te nemen.

 

"Er is budget en er zijn afspraken gemaakt met de Nederlandse schaatsbond. Er moeten alleen nog handtekeningen worden gezet", aldus Corné Lepoeter, voorzitter van de Koninklijke Belgische Snelschaatsfederatie (KBSF).

 

De Desmets trainen in Thialf onder leiding van de nieuwe Nederlandse bondscoach Niels Kerstholt en diens assistente Annie Serrat. Kerstholt is de opvolger van Jeroen Otter, die een sabbatical heeft genomen. 

Hanne Desmet pronkt met haar olympische bronzen medaille.

Trainingsstage in het Italiaanse schaatsoord Bormio

Bondscoach Pieter Gysel zal niet naar Heerenveen trekken. Gysel was de afgelopen maanden uitgeschakeld door een hersenvliesontsteking die hij deze winter opliep. 


Vanaf 4 juli is er reeds een trainingsstage met de Nederlandse schaatsselectie - in het Italiaanse schaatsoord Bormio - aan de gang. Daarvoor trok het duo ook al naar Salt Lake City om de conditie al fietsend op te krikken.

De andere Belgische shorttrackers leven zich uit op het ijs van de Schaverdijn in Hasselt, waar de vriesmachines dezer dagen overuren maken. De overige leden van de nationale selectie en de beste junioren staan er onder het toezicht Steven Peeters.