Ga naar de inhoud

Topfavoriet Joshua Cheptegei is de sterkste op 10.000m, Amerikaanse slingert haar hamer het verste

De ochtendsessie van de tweede dag op het WK atletiek heeft niet echt verrassende wereldkampioenen opgeleverd. Op de 10.000m bij de mannen triomfeerde de beresterke Oegandees Joshua Cheptegei, Isaac Kimeli eindigde in de finale knap als 10e.

Goud voor Joshua Cheptegei

Op de 10.000 meter kregen we zoals dat doorgaans de traditie is een echte nagelbijter. Na een vrij gesloten race namen de Oegandezen iets over halfweg het heft in handen, maar voor veel afscheiding zorgde dat niet.

 

Een verrassend sterke Isaac Kimeli overleefde bijzonder lang en bleef tot enkele rondes voor het einde in 5e positie lopen, maar onder het verschroeiende tempo van topfavoriet Joshua Cheptegei moest hij uiteindelijk afhaken.

 

In de laatste ronde legde Cheptegei een tempo op waar niemand nog overheen kon komen. In de achtergrond bleef Isaac Kimeli een hoog niveau halen en eindigde uiteindelijk bijzonder knap als 10e.

Amerikaanse Brooke Andersen slingert haar hamer het verste

Bij afwezigheid van de geblesseerde drievoudig olympisch kampioene Anita Wlodarczyk heeft de Amerikaanse Brooke Andersen haar eerste grote titel in het hamerslingeren gepakt.

 

Andersen won duidelijk met een worp van 78m96, voor de Canadese Camryn Rogers en een andere Amerikaanse Janee Kassanavoid. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.