Ga naar de inhoud

Sifan Hassan valt net naast het podium op de 10.000m, 5e wereldtitel voor Poolse kolos

De ochtendsessie van de tweede dag op het WK atletiek heeft geen verrassende wereldkampioenen opgeleverd. Zowel op de 10.000m bij de vrouwen als in het hamerslingeren bij de mannen pakte een verwachte naam het goud.

Geen medaille voor Hassan

Niet Sifan Hassan, maar wel de Ethiopische wereldrecordhoudster Letesenbet Gidey  is de nieuwe wereldkampioene op de 10.000m bij de vrouwen. Hassan ging tot in de laatste ronde goed mee met de Ethiopische en Keniaanse vrouwen, maar kon het niet afmaken.

 

Gidey, die nog nooit een groot toernooi won, hield stand in de laatste rechte lijn en klopte twee Keniaanse vrouwen. De winnende tijd: 30'09"94.

 

Hassan, die na de Spelen in Tokio even een pauze inlaste, werd vierde en moet dus haar wereldtitel afstaan.

5e goud voor Poolse hamerslingeraar

Voor de vijfde opeenvolgende keer is Pawel Fajdek wereldkampioen in het hamerslingeren geworden. Zijn derde worp van 81,98m was veruit de beste van allemaal. Enkel zijn Poolse landgenoot Nowicki kwam in de buurt.