Ga naar de inhoud

Bashir Abdi heeft een concurrent minder: Keniaan Lawrence Cherono is geschorst

De Internationale Atletiekfederatie heeft twee atleten voorlopig geschorst voor inbreuken op de dopingwetgeving. Het gaat om de Keniaanse marathonloper Lawrence Cherono en de Amerikaanse 400m-loper Randolph Ross.

Cherono, één van de beste marathonlopers van het moment, werd betrapt op het gebruik van trimetazidine, een middel dat gebruikt wordt om pijn in de borst tegen te gaan als gevolg van zuurstoftransport richting het hart. Het zou het spijsverteringsstelsel ook beter doen werken.

 

Cherono werd vorig jaar 4e op de Olympische Spelen, net achter Bashir Abdi. Hij was ook nu één van de medaillekandidaten op het WK in Eugene. Abdi heeft dus een concurrent minder morgen.

 

Ook Randolph Ross, een 400m-loper uit de VS en een concurrent van de Belgen op die afstand, werd door de Internationale Atletiekfederatie geschorst. Hij pakte in Tokio het goud samen met zijn maats op de 4x400m. 43"85 is zijn persoonlijke toptijd.

 

Ross werd niet voor dopinggebruik geschorst, maar wel wegens zijn gedrag tijdens een onderzoek naar een mogelijke schending van zijn whereabouts.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.