Ga naar de inhoud

Pijnlijk misverstand: Simone Biles krijgt kleurboek aangeboden op vliegtuig

Simone Biles deelde het pijnlijke verhaal op Instagram.

Turnster Simone Biles (25) heeft als jongste persoon ooit de presidentiële "Medal of Freedom" gekregen van de Amerikaanse president Joe Biden. Maar dat niet alle Amerikanen de topgymnaste kennen, bleek bij een pijnlijk misverstand op de terugvlucht. De steward bood Biles een kleurboek aan op het vliegtuig.

Biles is de meest bekroonde Amerikaanse gymnaste met maar liefst 32 medailles op de Olympische Spelen en wereldkampioenschappen. Op de Spelen in Tokio brak ze vorig jaar ook een lans voor mentale gezondheid.

 

President Joe Biden schonk Biles, samen met nog 5 andere atletes, de "Medal of Freedom". "Ze is een voortrekker en een rolmodel", zei Biden tijdens de ceremonie in hoofdstad Washington. "Ze toont kracht en doorzettingsvermogen."

 

Biles ging dus nog maar eens met een medaille naar huis, maar op de terugvlucht werd de sportvedette niet herkend. Integendeel, met haar lengte (1,42m) werd ze per ongeluk gezien als een kind.

 

"Een steward probeerde me een kleurboek te geven", vertelde Biles over het pijnlijke misverstand op Instagram. "Ik zei: nee, dank u. Ik ben 25 jaar."

 

Het cabinepersoneel probeerde het goed te maken met een mimosa, maar ook daar liep het niet helemaal zoals gepland. "Ze vroegen me of ik oud genoeg was om te drinken", besloot Biles.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.