Ga naar de inhoud

Franse eersteklasser Lens rondt de komst van Rode Duivel Loïs Openda af

Club Brugge verhuurde Loïs Openda het voorbije seizoen aan Vitesse.

Loïs Openda trekt de deur van het Jan Breydelstadion definitief achter zich dicht en ruilt Club Brugge voor RC Lens. De 22-jarige Rode Duivel heeft bij de Franse eersteklasser een contract voor 5 seizoenen ondertekend.

Loïs Openda kreeg een deel van zijn jeugdopleiding bij Standard en trok op 15-jarige leeftijd naar Club Brugge. Bij blauw-zwart speelde Openda in totaal 53 matchen in het eerste elftal, maar hij kon zich nooit écht doorzetten.

 

Club Brugge stalde de aanvaller de voorbije 2 seizoenen bij de Nederlandse eersteklasser Vitesse, waar Openda wel volledig ontbolsterde. Het voorbije seizoen scoorde hij 24 keer en schopte hij het zelfs tot Rode Duivel. Openda stuurde aan op een vertrek bij Club en heeft nu zijn zin gekregen.

 

De aanvaller gaat zijn geluk beproeven in Frankrijk, waar hij een 5-jarig contract getekend heeft bij Lens, dat vorig seizoen 7e werd in de Ligue 1. Volgens de Franse media zou Club Brugge zo'n 10 miljoen euro opstrijken voor de 22-jarige spits.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.