Ga naar de inhoud

Drie overgestapte golfers dwingen via rechter ticket voor Europese Tour af

Ian Poulter mag toch naar Schotland afzakken.

Drie golfers die zich lieten verleiden door de omstreden LIV Golf Invitational Series, staan deze week toch aan de start van de Scottish Open, een toernooi van de DP World Tour. Ze kregen hun ticket van een Britse rechter.

De LIV Series, gefinancierd door oliedollars uit Saudi-Arabië, hebben de golfwereld verdeeld. Heel wat golfers lieten zich verleiden door de gigantische prijzenpot van het nieuwe toernooi, maar werden zo personae non gratae bij de Amerikaanse PGA Tour en de Europese DP World Tour.

 

Overlopers werden geschorst door de PGA Tour en DP World Tour, maar drie golfers legden zich daar niet zomaar bij neer. De Engelsman Ian Poulter, de Spanjaard Adrian Otaegui en de Zuid-Afrikaan Justin Harding stapten naar de rechtbank.

 

Zestien golfers hadden vorige week al in een brief geëist dat hun schorsing zou worden opgeheven, maar Poulter, Otaegui en Harding vatten de koe bij de hoorns. Van de Britse rechter kregen ze zo een startbewijs voor de Schotse Open.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.