Ga naar de inhoud

Triatleet Jelle Geens eindigt 4e op WK supersprint, Van Riel 9e

Jelle Geens werd vierde op het WK supersprint (archief).

In de finale van het WK supersprint is triatleet Jelle Geens net naast het podium gevallen. De overwinning in Montreal ging naar de Brit Alex Yee. Marten Van Riel werd in dezelfde race negende.

Tijdens de finale van het WK supersprint kregen de deelnemers 3 etappes voor de neus geschoven in Canada. Terwijl er 30 atleten aan de start stonden van de 1e fase, vielen de laatste 10 steeds af. Uiteindelijk streden de overgebleven 10 voor de eindzege.

Bij de vrouwen sneuvelden Valérie Barthelemy (25e) en Claire Michel (opgave door kuitblessure) in de eerste fase. Bij de mannen volgde Erwin Vanderplancke  (23e) hun voorbeeld.

Geens en Van Riel knokten zich wel tot de het laatste deel van de wedstrijd: voor een laatste keer werd er 300 meter gezwommen, 6,6 kilometer gefietst en 2 kilometer gelopen. 

 

Uiteindelijk was het de Brit Yee die het verschil maakte tijdens het lopen.  De Nieuw-Zeelander Hayden Wilde en de Fransman Léo Bergere vervolledigden het podium. Geens klokte af in een tijd van 22'01", Van Riel in 22'41".

Vandaag vindt ook nog het WK in de gemengde aflossing plaats, met ook de Belgian Hammers aan de start. Jelle Geens, Valérie Barthelemy, Marten Van Riel en Hanne De Vet vormen er het Belgische team. De Vet vervangt de geblesseerde Michel.