Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Buchmann haalt openlijk uit naar Bora-Hansgrohe na niet-selectie voor Giro: "Enorm teleurgesteld"

 ma 29 april 2024 17:19
Emanuel Buchmann zal de Giro niet rijden.

Emanuel Buchmann zit niet in de selectie van Bora-Hansgrohe voor de aankomende Ronde van Italië.  En dat is bij de Duitser hard aangekomen. Hij schrijft zijn frustratie op sociale media van zich af. "Mijn hele jaar was gepland rond de Giro en de ploeg had me zelfs gedeeld kopmanschap beloofd." Hij sloot zijn boodschap af met de veelzeggende hashtag "freeemu".

Dani Martinez wordt kopman bij Bora-Hansgrohe in de Giro. Dat werd vandaag duidelijk bij de bekendmaking van de ploeg. De afwezigheid van sprinter Sam Welsford in de selectie viel meteen op, maar ook Emanuel Buchmann werd gepasseerd.

 

 En dat vooral tot groot ongenoegen van de Duitser zelf. "Ik kan niet uitleggen hoe teleurgesteld en gefrustreerd ik ben", schrijft hij op Instagram. "Mijn hele jaar stond in het teken van de Ronde van Italië en de ploeg had me zelfs het gedeelde kopmanschap beloofd."

 

"Mijn training verloopt goed en mijn vorm is goed. De voorbije weken op de Teide wou ik er nog de laatste procentjes bijdoen richting de start, maar 16 dagen voor La Grande Partenza werd ik gebeld met de boodschap dat ik er niet bij zal zijn."

 

De renner sluit zijn tekst af met de hashtag "freeemu" oftewel "bevrijd Emanuel". Het lijkt dus opnieuw te rommelen bij de ploeg waar eerder ook al Cian Uijtdebroeks uit ongenoegen vertrok.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: