Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10910
2
Aryna Sabalenka
7498
3
Coco Gauff
7313
4
Elena Rybakina
6673
5
Jessica Pegula
4655
61
Markéta Vondroušová
4090
71
Zheng Qinwen
3945
82
Maria Sakkari
3925
9
Ons Jabeur
3748
10
Jelena Ostapenko
3493

Kirsten Flipkens na exit in Eastbourne: "Op Wimbledon nog één laatste keer schitteren"

 wo 22 juni 2022 22:30
Op haar favoriete groene ondergrond haalt Flipkens steevast haar beste niveau.

Na haar exit op het WTA-toernooi in Eastbourne rest er nog één opdracht voor Kirsten Flipkens als profspeelster. Op Wimbledon hangt ze weldra haar racket aan de haak, maar op het heilige gras - waar Flipkens haar hoogtepunten beleefde - zal ze nog een laatste keer tot het gaatje gaan: "Ik wil er vooral genieten."

Na haar nederlaag tegen lucky loser Viktorija Tomova op het gras van Eastbourne kan Flipkens zich concentreren op Wimbledon. Daar neemt de 36-jarige speelster definitief afscheid van het enkelspel. "Ik wil er vooral honderd procent genieten met mijn familie en vrienden", reageerde ze woensdag.

 

In 2003 won Flipkens Wimbledon bij de juniores, tien jaar later haalde ze de halve finales op de hoofdtabel. Nog eens negen jaar later neemt ze er afscheid. "Eerlijk gezegd heb ik geen enkele specifieke verwachting", zegt ze. 

 

"De komende dagen wil ik vooral goed recupereren om Wimbledon in topvorm aan te vatten. Ik zit wel met enkele kleine pijntjes hier en daar. Veel zal afhangen van de loting, want ik ben geen reekshoofd. Ik leg mezelf geen enkele druk op. Ik hoop een laatste keer mijn beste tennis te laten zien."   

Mijn lichaam is niet meer in staat om elke week die inspanningen te leveren en de grenzen op te zoeken. Het is mooi geweest.

Kirsten Flipkens

Flipkens haalde recent in Rosmalen nog de kwartfinales en won in Eastbourne nog van Elise Mertens. Je zou je bijna gaan afvragen waarom ze net nu stopt. "Maar ik blijf volledig achter mijn beslissing staan", benadrukt ze. 

 

"Het tennis beperkt zich niet tot het grasseizoen van vier weken. Als er alleen maar grastoernooien waren, zou ik nog overwegen om verder te doen, maar er zijn veel wedstrijden op andere ondergronden en je moet elke dag opofferingen maken om te blijven trainen. Mijn lichaam is niet meer in staat om elke week die inspanningen te leveren en de grenzen op te zoeken. Het is mooi geweest", besloot ze.

Gerelateerd: