Ga naar de inhoud

Noa Lang over Louis van Gaal: "Zijn vele opmerkingen horen er nu eenmaal bij"

Noa Lang scoorde gisteren zijn eerste doelpunt voor Nederland.

Noa Lang wist gisteren met Nederland voor een tweede keer in een week te winnen van Wales. De creatieveling speelde een sterke wedstrijd en scoorde ook een doelpunt. Na de wedstrijd vertelde hij over zijn relatie met bondscoach Louis van Gaal.

Voor de tweede keer in minder dan een week kon Oranje op het nippertje winnen van Wales in de Nations League. Na een late gelijkmaker van Bale kon Depay in de toegevoegde tijd de 3-2 eindstand op het bord zetten.

 

De openingstreffer nam Noa Lang voor zijn rekening. De speler van Club Brugge kreeg het vertrouwen van Louis van Gaal en kreeg een basisplaats. Lang maakte gebruik van de gelegenheid om zich te tonen op het veld.

 

"Ik denk dat ik mijn taken vandaag goed heb uitgevoerd", vertelde Lang na de wedstrijd. "De bondscoach zegt me regelmatig dat ik voorin op het veld op mijn positie moet blijven en dat ik niet teveel mag gaan zwerven. Hij wil discipline zien."

 

"Het is trouwens niet de eerste keer dat hij me dat vertelt", grinnikt Lang. "Dat is bijna dagelijkse kost. Zo ging ik onlangs op een trainingspartijtje de bal ophalen bij de keeper, terwijl de coach me dan zegt dat ik op mijn positie moet blijven. Soms heb ik er wel eens genoeg van, maar dat hoort er nu eenmaal bij."

Ik moet me blijven tonen op het veld, waar dat ook zal zijn.

Noa Lang

Na 73 minuten werd Lang naar de kant gehaald en kreeg hij een compliment in de ware stijl van Louis van Gaal.


"Hij zei me dat mijn prestatie "niet verkeerd" was. Dat is zijn manier van een compliment te geven. Ik hoop gewoon dat ik in september weer bij de selectie zit. Ik moet me blijven tonen op het veld, waar dat ook zal zijn. Dan maak ik volgens mij wel een goede kans."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.