Ga naar de inhoud

De Louis van Gaal-show na België-Nederland: "België zet weinig druk op de bal, dat zagen jullie toch ook?"

Louis van Gaal had zijn huiswerk voor de match tegen België goed  gemaakt en natuurlijk liet hij op de persconferentie achteraf niet na om dat te onderstrepen. "Bovendien hadden we ook nog eens de scheidsrechter tegen, dat vond u toch ook?", verzorgde hij in zijn kenmerkende stijl de show.

In de score (1-4) was het verschil tussen België en Nederland groot, maar op het veld was er volgens Louis van Gaal slechts 1 belangrijk verschil. De Nederlandse bondscoach had in de voorbereiding gezien wat de achilleshiel van de Duivels is.

 

"Wij hebben België geanalyseerd en zagen dat ze veel minder druk op de bal geven dan Nederland. Dat hebben jullie toch ook gezien?"

 

"Wij kunnen veel makkelijker onder die druk uit spelen en dan krijgt elke ploeg het moeilijk. De Belgen hadden er moeite mee dat we veel druk naar voren gaven."

 

Van Gaal testte zijn theorie op training en toen gebeurde er iets opmerkelijks: "Het zwarte team won voor het eerst van het oranje team. Dat heb ik maar zelden gezien."

 

Op de ludieke vraag van een journalist of dat betekent dat Nederland nóg beter zal gaan spelen wanneer de bondscoach het zwarte team opstelt, was het antwoord onvervalst Van Gaals: "Wat je nu zegt, is onzin. Dat weet jij zelf ook zodra je het zegt."

Wat je nu zegt, is onzin. Dat weet je zelf ook zodra je het zegt.

Louis van Gaal zet een journalist op zijn plaats

"Verstaat u Nederlands, mevrouw?"

Aan het einde van de persconferentie wou Van Gaal graag ook nog vermelden dat hij niet helemaal tevreden was over de scheidsrechter. En ook nu zocht hij hiervoor een slachtoffer in de perszaal.

 

"We hadden de scheidsrechter tegen, dat vond u toch ook? Verstaat u Nederlands, mevrouw? Dan kunt u toch antwoord geven?"

 

Waarna Van Gaal dan maar zelf onverstoord voortging: "Het was ongelooflijk: de scheidsrechter floot iedereen keer af toen Timber maar even de bal afpakte. Of Frenkie de Jong! Die zou nog geen vlieg kwaad doen!"

 

Waarna de Van Gaal-show voor die avond werd afgesloten. Zijn tournee loopt nog tot het einde van het jaar.