Ga naar de inhoud

Eerlijke analyse bij Club Brugge: "Misschien waren zij net iets beter over twee matchen"

 wo 8 mei 2024 21:19
Hans Vanaken.

80 minuten leek het in de verlengingen beslist te worden, maar een penalty maakte een einde aan de Conference League-droom van Club Brugge. "Fiorentina verdiende het misschien, al is dat moeilijk om te zeggen", reageerde Maxim De Cuyper.

Na de penalty had Club Brugge nog één goede kans, maar Hans Vanaken zag zijn schot naast gaan. "Dat was bijna de 2-1, maar voor de rest konden we de bal iets te weinig bijhouden", gaf de aanvoerder toe.

 

"Zij hadden de paal en de deklat geraakt, dus daar komen we goed weg. Dan denk je: misschien zit alle geluk aan onze kant, maar dan slikken we een zure gelijkmaker met die strafschop."

 

Het brengt Vanaken tot een eerlijke conclusie: "Misschien waren ze iets beter dan wij over twee matchen."

 

"Of we te weinig hebben gedurfd? Zij hadden een goede pressing, dus het was niet gemakkelijk om in ons spel te raken."

 

"We kunnen heel fier zijn op ons parcours, al is dit een ontgoochelende avond. Als je in de halve finale staat, wil je de finale spelen, maar dat is jammer genoeg niet gelukt."

 

"Nu moeten we alles even verwerken, want we hebben nog alles om voor te spelen in de laatste drie wedstrijden van de play-offs."

De Cuyper: "Het is logisch dat dit even pijn doet"

Had Maxim De Cuyper de bal nu nog aangeraakt bij het openingsdoelpunt van Club? "Ik weet het zelf niet. Ik moet de beelden nog eens bekijken, maar ik denk het niet. Dat zit voorlopig niet in mijn hoofd", zei hij zichtbaar ontgoocheld.

 

"We moeten eerlijk zijn: ze verdienden een doelpunt. Ze waren aan het duwen en hadden de paal en de lat al geraakt. Maar de manier waarop we de gelijkmaker binnenkrijgen, is zuur."

 

"Of ik hier vrede mee kan nemen? Nee, je wil altijd zelf doorgaan. Maar ze verdienen het misschien wel, al is dat moeilijk om te zeggen."

 

"We begonnen goed en hadden het gevoel dat het erin zat", aldus De Cuyper. "Het leek allemaal net niet voor hen. Het is pijnlijk om dan op zo'n moment uitgeschakeld te worden."

 

Club moet pas maandag aan de bak tegen Union. "We hebben nog even. Het is logisch dat het even pijn doet, want dit gaan we niet veel meer meemaken, al hoop ik van wel. Tegen maandag proberen we dit te vergeten."

Hayen: "Normaal dat nu ontgoocheling overheerst"

Coach Nicky Hayen voelde trots én ontgoocheling. "Ik hink op twee gedachten. Het is zuur dat we er met een strafschop uitgaan, maar ik ben ook trots op onze prestatie."

 

"Ik heb een heel goed Club gezien, vooral in de eerste helft. Dat niveau hebben we niet kunnen vasthouden na de rust. Dat komt ook door het niveau van de tegenstander."

 

Nu probeert Club zo snel mogelijk de ontgoocheling door te spoelen. "Het is normaal dat nu de ontgoocheling heerst. Maar de reactie van het publiek zullen de spelers zeker ook meenemen."

 

"We verlaten het toernooi met opgeheven hoofd. Dit moet motivatie geven om de laatste drie competitiematchen tot een goed einde te brengen."

Mignolet: "Hier moeten we ons aan optrekken"

Doelman Simon Mignolet raakte de bal nog, maar kon de beslissende strafschop niet stoppen. "Spijtig genoeg loopt het anders af", vertelt hij. "Ze waren de betere ploeg in de tweede helft, maar wij hielden lang stand. Dan hoop je op verlengingen."

 

"Dit is een grote ontgoocheling voor iedereen die Club Brugge een warm hart toedraagt. Maar we moeten ook trots en fier zijn op ons parcours. In de halve finale uitgeschakeld worden door Fiorentina, is geen schande."

 

Volgens Mignolet geeft de prestatie van Club wel hoop voor de ontknoping in de play-offs. "We kunnen ons optrekken aan deze wedstrijd. Iedereen is nu ontgoocheld, maar we hebben nog het kampioenschap om voor te gaan."

Gerelateerd: