Ga naar de inhoud

Club baalt na "onbegrijpelijke" penalty in slot: "Snap niet waarom scheidsrechter zo match wil beslissen"

 wo 8 mei 2024 21:38

Lang hield Club Brugge stand tegen de belegering van Fiorentina. Tot de Turkse scheidsrechter de bal op de stip legde na een fout van Brandon Mechele. De verdediger van blauw-zwart raakte met zijn knie het hoofd van een Fiorentina-speler. "Maar als hij een hele match dat soort duels niet fluit, moet hij die ook niet in de zestien fluiten", borrelt de frustratie op bij Club.

Minuut 82.

 

Met een halve omhaal poeiert een briesend Fiorentina de bal in de zestien van Club Brugge. Nzola maakt een snoekduik naar de bal en raakt het leer ook.

 

Jammer genoeg voor blauw-zwart, raakt hij ook de knie van Brandon Mechele. Hij wilde de doelpoging absoluut vermijden. Foutief, zo oordeelde de Turkse ref.

 

Een penalty volgde, die de Europese uitschakeling van Club betekende.

Brugs onbegrip

"Natuurlijk probeert Brandon die bal wegwerken. En het hoofd van Nzola was wel erg laag. Meer aandacht wil ik er niet aan geven", blijft coach Nicky Hayen koeltjes bij de penaltyfase.

 

Maar in zijn spelersgroep leeft het gevoel van onrecht veel harder.

 

"De manier waarop we die tegen krijgen, is echt onbegrijpelijk voor mij", laat Maxim De Cuyper zijn emoties de vrije loop. "Het is iets wat we alleen kunnen accepteren en niet op kunnen ingaan."

 

"Het is vooral heel pijnlijk om zo uitgeschakeld te worden."

Als je dat soort duels een hele match niet fluit, moet je dat in de zestien ook niet doen.

Maxim De Cuyper

Ook doelman Simon Mignolet begrijpt de beslissing van de scheidsrechter op dat moment niet.

 

"Ik snap niet waarom hij de twee matchen wil beslissen met een penalty. Misschien is er contact en misschien maakt Mechele een fout ... Maar er waren zo veel duels."

 

Een redenering die ook De Cuyper deelt: "Als je dat soort duels een hele match niet fluit, moet je dat in de zestien ook niet doen."

 

"Dan moest hij vanavond 200 fouten fluiten", gaat Mignolet voort. "In Engeland zouden ze het nooit fluiten. Ook in Europa hoeft zoiets niet een halve finale te beslissen."

 

Het gebeurde toch én maakte het afscheid van blauw-zwart op het Europese toneel des te pijnlijker.

Gerelateerd: