Ga naar de inhoud
UEFA Nations League
speeldag 1

"Never forget your roots": Nederlandse internationals trainen in shirt van eerste amateurclub

 vr 10 juni 2022 18:34

De Nederlandse internationals verschenen vrijdag niet in hun vertrouwde oranje shirts op de training, wel in de truitjes van hun allereerste amateurclub. Hiermee wil de Nederlandse voetbalfederatie het amateurvoetbal in het zonnetje zetten.

De Nationale Voetbaldag werd 2 jaar geleden in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het amateurvoetbal en het bijbehorende verenigingsleven. Ook de spelers van de Nederlandse nationale ploeg deden een duit in het zakje, door op de training te verschijnen in het shirt van hun allereerste amateurclub.

 

Zo zagen we Matthijs de Ligt in een shirt van FC Abcoude, droeg Memphis Depay een truitje van VV Moordrecht en had Frenkie de Jong het tenue van ASV Arkel aangetrokken.

 

Voor Noa Lang was het nog een hele klus om aan een shirt te geraken, want zijn eerste club - RSV HION - bestaat inmiddels niet meer. De speler van Club Brugge liet dan maar zelf zijn oude shirt namaken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.