UEFA Nations League
speeldag 1

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0

De bulderlach van Louis van Gaal: "Gouden Bal? Meer kans voor Noa Lang dan voor Kevin De Bruyne"

 do 2 juni 2022 19:44

Louis van Gaal nam ruimschoots zijn tijd om daags voor België-Nederland de vragen van de Nederlandse pers te beantwoorden, maar de derby van vrijdagavond kwam opvallend weinig ter sprake. "Alles staat in het teken van het WK", benadrukte de bondscoach nog eens. 

De niet-selectie van Georginio Wijnaldum, het schandaal rond Quincy Promes en de eerste stapjes van Dirk Kuijt als T1: Louis van Gaal kreeg alle dossiers voor zijn voeten gegooid.

 

Slechts heel af en toe werd de derby in Brussel door de Nederlandse pers aangetikt. Van Gaal probeert zijn systeem - 3-4-3 - te implementeren en verwacht een beter Nederland dan tegen Duitsland.

 

"We spelen ook tegen een beter team dan de Duitsers. België is de nummer 2 op de FIFA-ranking. We spelen tegen een topland."

 

Is dit dan een voorbereidingsmatch op het WK, zoals ook onze bondscoach aanhaalt? "Je speelt altijd om te winnen, maar dit is voorbereiding op het WK. Daarom heb ik ook nieuwkomers uitgenodigd. Alles staat in het teken van het WK."

 

Een van de Nederlanders wierp Van Gaal voor de voeten dat België "misschien over zijn top" is.

 

"Dat moet nog blijken", zei Van Gaal. "Ze hebben de jongste tijd meer verloren of gelijkgespeeld dan voorheen en daarom zijn ze ook gezakt op de FIFA-ranking. Maar ze hebben kwaliteit, heel goeie spelers."

 

Voldoende om het WK te winnen? "Ik denk dat ze kunnen winnen, maar dat denk ik ook over Nederland. Dat baseer ik op het feit dat het beste team zal winnen, niet het team met de beste spelers. En de Belgische coach streeft dat ook na."

Ik denk dat België het WK kan winnen, maar dat denk ik ook over Nederland.

Louis van Gaal

"Noa Lang wereldtop? Dan moet hij zijn gedrag aanpassen"

Aan het einde van de persconferentie mochten ook de Belgische media nog wat vragen lossen. En toen Noa Lang aan bod kwam, was Louis van Gaal weer de entertainer met dienst als vanouds.

 

"Dat hij wereldtop kan worden? Dan moet hij zijn gedrag en discipline aanpassen, maar hij heeft heel veel creatieve kwaliteit en hij kan een match openbreken. Niet veel spelers kunnen dat. Maar als hij denkt dat hij de beste speler is, dan moet hij nog leren in zijn gedrag."

 

En de beste Belg, dat is voor Van Gaal na dit seizoen Kevin De Bruyne. "Voor mij is hij de Speler van het Jaar. De Gouden Bal? Dat bedoel ik, ja."

 

"Maar als middenvelder zal hij niet snel gekozen worden. Het zijn altijd aanvallers die winnen. Noa Lang heeft dus meer kans", besloot Van Gaal met een bulderlach, tot hilariteit van de perszaal. 

Noa Lang in het shirt van Oranje.
Gerelateerd: