Chaos voor finale door duizenden Liverpool-fans die stadion niet in geraken: match halfuur uitgesteld

  Hoogspanning in en rond het Stade de France. Duizenden aanhangers van Real Madrid en Liverpool hopen daar getuige te zijn van een historische avond. Alleen verliep bij de Engelse fans de toegang tot het stadion moeizaam. Meerdere supporters probeerden zonder ticket binnen te stormen. De veiligheidsdiensten besloten daarop om de poorten tijdelijk dicht te doen, maar dat zorgde voor een gevaarlijke opeenhoping van mensen. Door de situatie werd de aftrap ruim een halfuur uitgesteld.

  Opvallend beeld een uur voor de aftrap in Parijs: terwijl de Real-tribunes bijna volledig gevuld waren, merkte iedereen bij Liverpool nog duizenden lege stoeltjes.

   

  Dat had een reden. Ongeveer anderhalf uur voor de aftrap probeerden naar verluidt een honderdtal fans het stadion binnen te dringen zonder ticket. De security besloot daarop om de toegangspoorten tot het stadion dicht te gooien.

   

  (lees verder onder de tweet)

  Het zorgde voor beangstigende beelden op sociale media, van Liverpool-fans die dicht op elkaar gedrukt stonden op een kleine ruimte. Velen onder hen stonden al uren aan te schuiven.

   

  "Een nachtmerrie", tekende persbureau AP op bij een supporter. "Er zijn verschrikkelijke wachtrijen om tot het eerste controlepunt te geraken. Alle fans zullen op dit tempo niet binnengeraken."

   

  Veertig minuten voor de aftrap besloot de security alsnog om de toegang tot het eerste controlepunt te openen, maar de chaos bleef duren.

   

  Uiteindelijk moest de aftrap ruim een halfuur worden uitgesteld. Vele fans waren op dat moment nog steeds niet binnengeraakt.

  Bekijk hieronder meer beelden