Finale Champions League: "Op een bepaald moment is het geluk van Real toch opgebruikt?"

Real had meer dan een miraculeuze comeback nodig om de finale te bereiken.

Morgen staat in Parijs een heruitgave van de Champions League-finale van 2018 op het programma. Krijgen we ook dezelfde winnaar? Peter Vandenbempt en Aster Nzeyimana fileren het sterrenduel tussen Liverpool en Real Madrid in de podcast De Tribune.

In 2018 stonden de twee ploegen al eens over elkaar in de finale van de Champions League. Hoe zal deze finale verschillen van die van 4 jaar geleden?

 

"Liverpool is nu beter dan in 2018 en Real is minder dan toen", vertelt Peter Vandenbempt in De Tribune. "De krachtsverhoudingen liggen in de lijn van PSG-Real en City-Real. Wat mij betreft is Liverpool dus de favoriet."

 

Kan Real ook terugkomen tegen Liverpool zoals ze dat deden tegen PSG en City?

 

"Ik weet niet of de klopgeesten van Bernabeu kunnen reizen", zegt Vandenbempt. "Alle geweldige comebacks van Real hebben namelijk plaatsgevonden in Madrid. Eens ze weg zijn van dat magische, mythische huis in Madrid, kunnen ze dan nog door hogere krachten geholpen worden?"

 

"Na PSG, Chelsea en City kan zo'n scenario zich toch niet nog een vierde keer voordoen?", vraagt Nzeyimana zich luidop af. "Liverpool lijkt me trouwens- mede dankzij de "Klopp-geest" naast hun zijlijn - veel sterker op hun benen te staan."

Dit wordt een finale tussen de twee mentaal sterkste ploegen ter wereld.

Aster Nzeyimana

Rodrygo scoorde in de halve finale twee keer in de toegevoegde tijd.

Liverpool moest vorig weekend in de Premier League nog vol aan de bak tegen Wolverhampton om een laatste gooi naar de titel te doen. Real Madrid is al een paar weken kampioen van Spanje en kan op hun lauweren rusten. Een voordeel voor de Spanjaarden?


"Ik ben benieuwd om te weten te komen wat nu de beste voorbereiding is voor zo'n finale", aldus Vandenbempt."Zoals Liverpool wekenlang gepusht worden tot op de laatste speeldag of zoals Real al een aantal weken in relax-modus zitten?"


"Voor mij wordt dit de finale tussen de twee mentaal sterkste ploegen ter wereld", aldus Nzeyimana. "Dat gaat het net zo boeiend maken. In de finale van 2019 toen Liverpool na twee minuten een penalty scoorde tegen Tottenham, zat die match er eigenlijk al op. Deze wedstrijd gaat nooit voorbij zijn."

Liverpool speelt morgen hun derde Champions League-finale in vijf jaar tijd.

Op een bepaald moment moet het "geluk" van Real toch eens op zijn?

Peter Vandenbempt

Tot slot kan een verplicht rondje voorspellingen maken ook niet uitblijven. Wie zal morgen de beker met de grote oren in de lucht steken?

 

"Liverpool gaat de finale winnen volgens mij", aldus Vandenbempt "Op een bepaald moment moet het "geluk" van Madrid toch eens op zijn?"

 

"We moeten Real toch ook bedanken voor de mooie momenten die ze ons weer hebben geschonken deze Champions League. Ze waren zeker niet de beste ploeg, maar zijn wel het team dat we ons nog het langste zullen herinneren."

 

"Ik neig ook naar Liverpool", besluit Nzeyimana. "Real heeft de voorbije drie rondes telkens de mentale worstelwedstrijd gewonnen, maar Liverpool is geen ploeg die je op zo'n manier klein krijgt."

Luister hier naar de volledige aflevering van De Tribune