Ga naar de inhoud

Bernd Storck blijft in België en wordt trainer van Eupen

Bernd Storck zal komend seizoen in zijn eigen taal kunnen coachen. De Duitser wordt trainer van Eupen in onze hoogste klasse. De 59-jarige Storck werd pas na de laatste speeldag in de Europe Play-offs aan de kant geschoven bij Racing Genk. Nu tekent hij een contract voor een seizoen in de Oostkantons.

Lang heeft Storck niet moeten wachten op een nieuwe werkgever na zijn ontslag bij Racing Genk. Na drie dagen staat zijn handtekening nu onder een contract bij Eupen voor een seizoen. De aanstelling hing dan ook al in de lucht.

 

Storck was in een eerste reactie erg tevreden. "Ik kijk uit naar mijn nieuwe uitdaging. Samen met de club wil ik iets opbouwen."   

 

Algemeen directeur Christoph Henkel deelde zijn enthousiasme. "Met zijn ervaring en bekwaamheid beantwoordde hij precies aan het profiel dat we zochten. Bernd Storck is onze droomcoach en met hem willen we nieuwe sportieve uitdagingen aangaan volgend seizoen."   

 

Storck is al enkele jaren een bekende naam in onze competitie. De voorbije jaren werkte hij bij Moeskroen (2018-2019) en Cercle Brugge (2019-2020). Beide teams wist hij uit een verloren positie nog te redden in de hoogste klasse.

 

Afgelopen seizoen was hij actief bij Genk. Daar nam hij het roer begin december over van John van den Brom, maar hij slaagde er niet in om de Champions' Play-offs te halen.

 

Eupen beëindigde de reguliere competitie dan weer op de 15e plaats met nauwelijks 4 punten voorsprong op Seraing, dat als 17e naar de barrages moest.