RWDMCharleroi
Kevin Van Damme
Edmond Machtensstadion
7900

Charleroi wast het varkentje tegen RWDM al in de eerste helft, dat bang omkijkt naar Kortrijk

za 4 mei 2024 18:02
  1. 7' - Doelpunt - Achraf Dari (0 - 1)
  2. 15' - Verv. Tayo Adaramola door Ilay Camara
  3. 23' - Verv. Achraf Dari door Jonas Bager
  4. 35' - Doelpunt - Vetle Dragsnes (0 - 2)
  5. 39' - Doelpunt - Parfait Guiagon (0 - 3)
  6. 45+9' - Verv. Jeff Reine-Adelaide door Romildo
  1. 63' - Doelpunt - Makhtar Gueye (1 - 3)
Jupiler Pro League - speeldag 5 - 04/05/24 - 16:01
7'
Achraf Dari
0 - 1
Achraf Dari
7'
35'
Vetle Dragsnes
0 - 2
35'
39'
Parfait Guiagon
0 - 3
39'
63'
Makhtar Gueye
63'
1 - 3

Charleroi en Rik De Mil houden zich aan hun woord. De bezoekers, die al zeker waren van het behoud, gingen voluit op het veld van RWDM. Al voor rust stond de driedubbele voorsprong op het scorebord. De kopbaltreffer van Gueye bleek maar een doekje voor het bloeden in Molenbeek. De thuisploeg wacht nu bang af of Kortrijk zondag over hen wipt naar de 2e plek.

RWDM - Charleroi in een notendop

• Sleutelmoment: Even na het halfuur slaat een ongewoon efficiënt Charleroi twee keer kort na elkaar toe. RWDM staat plots drie goals in het krijt en weet dan eigenlijk al dat het onbegonnen werk wordt.

• Man van de Match: Antoine Bernier speelde bij de bezoekers een dijk van een wedstrijd. Met enkele tierlantijntjes, vaak ook nuttig, onderstreepte hij het stevige verschil in klasse tussen beide ploegen.

• Opvallend: De ene na de andere speler ging tegen het gras met een blessure. Reine-Adelaïde was er na een bal tegen zijn gezicht het ergst aan toe. Het resultaat was een eerste helft die maar liefst 57 minuten duurde.

RWDM heeft het niet meer in eigen handen

Yannick Ferrera had gehoopt op een scherpere start van zijn RWDM dan tegen Kortrijk, maar dat had Hubert blijkbaar niet begrepen. De doelman liet zich na een handvol minuten verrassen door een vreemd afstandsschot van Dari. De thuisploeg mocht meteen achtervolgen.

Ondanks de Brusselse vechtlust was Charleroi duidelijk de sterkere ploeg. Na een reeks blessurebehandelingen breidden de bezoekers hun voorsprong uit. Eerst was er een knappe aanname en dito plaatsbal van Dragsnes, een paar minuten later sneed Dabbagh de verdediging van RWDM in twee stukken en mocht Guiagon afwerken.

Buiten de 0-3 kreeg RWDM met nog meer rampspoed af te rekenen. Adaramola en Reine-Adelaïde vielen uit met een blessure. Toch gaven een volley van Camara en een kans voor Carlos Alberto de fans in Molenbeek een beetje moed.

Na de pauze toonde RWDM zich van zijn meest strijdvaardige kant, terwijl het voor Charleroi allemaal iets minder belangrijk leek. Koffi hield Biron van een goal met een knappe redding en zag een plaatsbal van Romildo de bovenkant van de lat likken.  Op het uur viel het doelpunt, niet toevallig dankzij een kopbal van Gueye.

De hoop flakkerde op in het Edmond Machtensstadion, maar er kwam geen karrenvracht kansen voor RWDM. Het gevaar verdween integendeel helemaal uit de wedstrijd. In de toegevoegde tijd was de ingevallen Sylla zelfs nog dicht bij de 1-4 voor Charleroi.

Door deze uitslag kan vooral Kortrijk morgen een zaakje doen. De West-Vlamingen kunnen met een overwinning tegen Eupen, dat enkel nog een waterkans op het behoud heeft, naar de tweede plek wippen. Die geeft recht op een plaats in de barrage tegen een tweedeklasser.

90+5'

Einde!

Drie tegengoals in de eerste helft tekenden het vonnis van RWDM in deze wedstrijd. Een bevrijd Charleroi was veel beter dan de thuisploeg en haalde het met 1-3, waardoor Kortrijk en Eupen nog mogen hopen van het behoud.

90+3'

Sylla op Hubert!

RWDM gooit alles in de aanval en loopt tegen een vlijmscherpe counter. Sylla komt alleen voor Hubert, maar die brengt redding.

90+1'

Het zal nu toch stilaan moeten komen, als RWDM nog iets wil rapen.

90+1'

89'

Slotoffensief?

Biron ramt de bal in een bosje spelers en even later knikt Sousa richting de winkelhaak. Koffi pakt met gevoel voor spektakel. De fotografen mogen de Burkinees bedanken.

87'
87'

Andreou pakt de eerste kaart van de dag voor een onhandige overtreding op Biron.

85'

Sylla staat pas tussen de lijnen en komt al meteen dreigen. Gueye voorkomt met een uitgestoken teen een bijna zeker doelpunt.

85'
82'

Nog een onderbreking

Camara stapt per ongeluk op de enkel van de ingevallen Ilaimaharitra. De verzorgers komen voor de zoveelste keer van de bank.

81'

Af en toe flakkert het vlammetje op, maar sinds de goal is RWDM niet meer gevaarlijk geweest. Charleroi moddert ondertussen aan.

78'

Een nederlaag voor RWDM is goed nieuws voor Kortrijk, dat bij winst morgen naar de tweede plek springt. Eupen behoudt ook nog een waterkansje, maar dan moet het absoluut winnen.