Kersvers Rode Duivel Loïs Openda (22): "Hier droom ik al lang van"

Voor Vitesse scoort Loïs Openda vlot in Nederland en in Europa.

Er is er eentje blij. De 22-jarige aanvaller Loïs Openda mag zich zeer binnenkort Rode Duivel noemen. "Vroeger keek ik naar spelers als Lukaku, Hazard, Courtois en Carrasco en nu zit ik zelf in de selectie", reageert de speler verheugd via de kanalen van zijn Nederlandse club Vitesse.

Bondscoach Roberto Martinez had vandaag 2 nieuwe namen in petto voor de Nations League-wedstrijden begin volgende maand: Onana en Openda.

 

"Prachtig nieuws", zegt die laatste dolblij op vitesse.nl. "Ik ben heel trots. Hier droom ik al van sinds ik jong ben."

 

"Vroeger keek ik naar spelers als Romelu Lukaku, Eden Hazard, Thibaut Courtois en Yannick Carrasco… en nu zit ik zelf bij de Belgische selectie", lacht Openda. 

 

"Of ik het zag aankomen? Ik wist wel dat ik in beeld was, maar ook dat ik geduldig moest zijn. Ik was er daarom niet geforceerd mee bezig. Maar ik ben natuurlijk heel blij met deze kans."

Loïs Openda komt uit Luik. Vitesse leent de Belgische aanvaller van landskampioen Club Brugge.

 

Het team uit Arnhem heeft al veel plezier beleefd aan Openda. Dit seizoen maakte hij al 23 doelpunten: in de competitie en in Europa.

 

"Deze selectie voelt aan als een beloning", gaat Openda voort. "Ik heb hard gewerkt om deze kans te krijgen en deze uitnodiging betekent ook dat ik het goed heb gedaan. En dat ik tevreden kan zijn met mijn seizoen."

Deze selectie voelt aan als een beloning.

Loïs Openda