Ga naar de inhoud

BEKIJK: Girmay schiet kurk in zijn eigen oog na ritwinst en moet naar ziekenhuis

Het Giro-succes van Biniam Girmay is met een stevige sisser afgelopen. De Eritreeër won na een meesterlijke sprint tegen Mathieu van der Poel, maar mikte nadien op het podium de kurk van zijn fles prosecco recht in zijn oog. Girmay moest zelfs naar het ziekenhuis voor controle.

In het ziekenhuis hervond Biniam Girmay stilaan weer het zicht in zijn linkeroog, maar het blijft twijfelachtig of hij morgen nog van start zal kunnen gaan. De ploegleiding van Intermarché-Wanty-Gobert stelt de beslissing uit tot woensdagochtend.

 

Intussen mag de organisatie van de Giro misschien eens het protocol met de flessen prosecco herbekijken. Girmay was immers niet de eerste die het slachtoffer werd van een ongeduldige kurk. Ook onder meer Mathieu van der Poel en Koen Bouwman konden het projectiel niet vermijden.

Ook Van der Poel en Bouwman hadden al problemen met de champagnefles