Ga naar de inhoud

Alfred Schreuder in Extra Time over Noa Lang: "Ik irriteerde hem, hij irriteerde mij"

Alfred Schreuder en Noa Lang: "Samen hebben we misschien wel de grootste overwinning geboekt."

Hans Vanaken krijgt instructies van zijn coach.

0 / 0

In Extra Time vertelt Alfred Schreuder over zijn moeilijke start met Noa Lang, over het potentieel van andere topvoetballers van Club Brugge en over zijn assistent Carl Hoefkens. De coach legt ook uit dat hij niet met één systeem werkt. "Dat bepalen de belangrijkste spelers", zegt de Nederlander.

"Lang is misschien een van mijn grootste overwinningen"

Noa Lang heeft net als Alfred Schreuder een verleden bij Ajax. "Noa is een geweldige jongen", vindt de coach.

 

"Het is waar dat ik in het begin wat problemen met hem had", geeft Schreuder ootmoedig toe. "Op bepaalde momenten moest hij zich anders gedragen, vond ik. "Ik irriteerde hem, hij irriteerde mij."

 

"Daar heb ik het met hem over gehad. En voor mij is het een van de grootste overwinningen geweest die we samen geboekt hebben."

 

"Ik heb waarschijnlijk ook niet alles goed gedaan", gaat Schreuder voort. "Het lukte me in het begin niet om hem te raken. Dat heb ik hem ook gezegd."

Ik irriteerde hem, hij irriteerde mij.

Alfred Schreuder

"Vanaken kan bij Ajax voetballen"

Bij Club Brugge werkt Alfred Schreuder met de crème de la crème in het Belgische voetbal. Doelman Simon Mignolet heeft de kleuren verdedigd van Liverpool. Wie acht hij ook in staat om een flinke stap hogerop te zetten?

 

Noa Lang en Charles De Ketelaere? "Zeker, ze beschikken allebei over het potentieel", antwoordt Schreuder in Extra Time. "Charles is extreem getalenteerd, superslim en hij voetbalt erg functioneel. Ook Noa kan zeker nog stappen zetten."


Naar Ajax? "Daar komt hij net vandaan", lacht Schreuder, de toekomstige coach van het Nederlandse instituut.


En Hans Vanaken? Schreuder: "Qua voetbal kan hij bij Ajax spelen. 100 procent."

Carl Hoefkens T1?

Alfred Schreuder keert na dit seizoen terug naar Ajax, waar hij al aan de slag was als assistent. Volgt assistent Carl Hoefkens hem op in Brugge?


"Dat weet je nooit", blijft Schreuder op de vlakte. "In besprekingen laten we hem de tegenstander voorstellen en dat doet hij heel goed. Als trainer is hij zich nog aan het ontwikkelen, denk ik."

"Zakelijker voetbal in de play-offs"

Op AA Gent na heeft geen enkele ploeg Club Brugge dit kalenderjaar kunnen kloppen. Met het voetbal dat Alfred Schreuder voor ogen had?


"We zijn steeds beter en steeds dominanter gaan spelen. Dat zie je ook in alle statistieken terug", vertelt de coach, die begin januari Philippe Clement opvolgde.

 

"In de play-offs hebben we zakelijker gevoetbald. Omdat winnen voorop staat."

 

Schreuder begon bij Club Brugge met dynamisch voetbal. Daarna gooide hij het roer om. "Met Buchanan en Skov Olsen kreeg ik twee rechtsbuitens. En het elftal voelde zich prettiger met 3 centrale verdedigers."


De coach heeft geluisterd naar zijn spelers. "Wat voor een steen zou ik anders zijn? Ik praat continu met mijn spelers. Het gaat erom wat zij voelen", vindt Schreuder.


"Ik heb geen vast systeem. Dat bepalen de belangrijkste spelers. En bij Club Brugge zijn dat Mechele, Mignolet, Mata, Vanaken en De Ketelaere."

Ik heb geen vast systeem. Dat bepalen de belangrijkste spelers.

Alfred Schreuder
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.