Ga naar de inhoud

Florent Van Aubel zwaait af bij Dragons en trekt naar Pinoké in Nederland

Red Lion Van Aubel steekt de grens over.

Hockey-international Florent Van Aubel stapt van KHC Dragons over naar Pinoké in de Nederlandse competitie. De 30-jarige Red Lion verlaat de topclub uit Brasschaat na 13 seizoenen. Hij won met Dragons onder meer 7 keer de landstitel en 1 keer zilver en 3 keer brons in de Euro Hockey League. De Gentenaar kreeg ook 4 keer de Gouden Stick.

"Ik ben als 17-jarige jongen naar Dragons gekomen met als ambitie mezelf te ontwikkelen bij één van de beste clubs uit Europa. Na 13 seizoenen kan ik met veel overtuiging zeggen dat het heel succesvolle jaren waren met onvergetelijke ervaringen. 7 titels, 4 EHL medailles, de Dside (fans). Daar droom je enkel van", zegt Van Aubel. 

 

"Dragons heeft me niet enkel als hockeyspeler beter gemaakt maar ook als persoon gevormd. De club heeft me ontzettend veel gegeven en ik heb vrienden voor het leven gemaakt."

 

Bij Pinoké vindt olympisch en wereldkampioen Van Aubel onder meer collega-internationals Alexander Hendrickx en Sebastien Dockier terug.