Ga naar de inhoud

Van Doren wint Belgisch onderonsje in EHL: "Vanasch werd in de steek gelaten"

Arthur Van Doren pronkte met de trofee.

Met twee Red Lions in de finale van de Euro Hockey League mocht zeker één Belg de felbegeerde Europese trofee in de lucht steken. Arthur Van Doren vierde voor een 2e keer op rij met Bloemendaal, Köln-doelman Vincent Vanasch bleef ontgoocheld achter. 

Net als vorig jaar heeft de Nederlandse topclub Bloemendaal de Euro Hockey League gewonnen. In de finale pakte het team van Red Lion Arthur Van Doren stevig uit tegen Rot-Weiss Köln (4-0), het Duitse team van goalie Vincent Vanasch.

 

"Het blijft leuk om een gouden medaille te veroveren", zei Van Doren met een kamerbrede glimlach na de finale in Amsterdam. "Dit doet me nog altijd veel plezier. Ik ben er nog niet aan gewend."

 

Bloemendaal staat al 5 keer op de erelijst, nu 2 keer op rij. Wat is het geheim van de Nederlanders? "Het is een torenhoog cliché, maar het klopt echt: we zijn een ploeg. Het team hangt heel fel aan elkaar en heeft veel kwaliteiten op verschillende vlakken. Dat hebben we nu weer getoond met een sterke en solide finale."

 

4-0, het zijn zware cijfers voor een finale. "We hebben een aantal jongens die goed kunnen hockeyen en we verdedigen heel fel samen. Dat is de basis van ons succes geweest. Vanaf dat fundament spelen we mooi hockey met scherpe counters", aldus Van Doren. 

Twee keer op rij de dubbel halen. Ik denk niet dat veel teams ons dat zullen hebben voorgedaan.

Arthur Van Doren

Van Doren denkt na twee eindzeges in de EHL en de landstitel in Nederland nog niet aan een nieuw avontuur. "De ambities blijven hoog", zegt hij. "In mei willen we weer voor de titel strijden."

 

"Twee keer op rij de dubbel halen. Ik denk niet dat veel teams ons dat zullen hebben voorgedaan. Wat daarna komt, zien we dan wel. Maar het is nog altijd leuk om in Bloemendaal te vertoeven, het is nog geen tijd om te vertrekken."

 

Vincent Vanasch kon de eerste speler zijn die met 3 verschillende clubs de EHL won. Een ambitie die Van Doren ook nog koestert? "Zo ver kijk ik nog niet. Vanasch heeft zich al getoond als de allergrootste. Hij verdiende het even hard om te winnen, maar zijn team heeft hem een beetje in de steek gelaten."

Vanasch: "Keihard werken om volgend jaar te winnen"

Doelman Vincent Vanasch bleef ontgoocheld achter. "Ik ben teleurgesteld", zei hij. "We hebben niet getoond wat we kunnen. Dat is jammer."

 

"Bloemendaal heeft verdiend gewonnen. Ze dwongen 12 strafcorners af en maakten een paar goede acties. Ik moest veel reddingen doen, dus 4-0 is niet onverwacht."

 

Vanasch geeft de hoop op een 3e EHL-trofee nog niet op. "Ik heb al finales gewonnen en verloren. We gaan nu keihard werken om volgend jaar te winnen. We zullen veel leren uit deze wedstrijd en moeten tonen wat we kunnen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.