Wesley Sonck in Extra Time: "Ik ben heel blij voor "Phille" Clement"

Monaco voert mee het klassement van de terugronde aan in Frankrijk.

Na een aarzelende start heeft coach Philippe Clement het roer stevig in handen bij AS Monaco. Dat valt ook zijn voormalige ploegmaat Wesley Sonck op. In Extra Time steekt hij de loftrompet over "de Phille" op.

"De Phille blijft altijd rustig, al-tijd"

"Ik ben heel blij voor de Phille. Sinds hij er de plak zwaait, heeft Monaco 10 competitiematchen op 16 gewonnen. Hij wint al zijn grote matchen", begint Wesley Sonck.


Als je de stand opmaakt van de terugronde, staat Monaco samen met landskampioen PSG bovenaan.


"Fenomenaal", vindt Sonck, "zeker omdat de voorzitter twee maanden geleden er nog eens met de grove borstel wou doorgaan. Hoeveel tijd krijg je dan nog als coach?"


"Maar Phille blijft altijd rustig", weet Sonck, die samen met hem voetbalde bij Club Brugge. "Ook als het niet goed loopt, blijft hij positief. Al-tijd."


"We hebben een keer in eigen huis met 1-4 verloren van Standard. Zelfs dan bleef Phille positief. Ongelooflijk vind ik dat."

In de winterstop heeft Philippe Clement Club Brugge geruild voor AS Monaco.

"Nog even geduld met Matazo"

Een van de groeibriljanten van Monaco komt uit ons land. Eliot Matazo is een 20-jarige jeugdinternational uit Brussel die carrière wil maken op het middenveld.


"Ik heb hem nog gecoacht bij de U18. Technisch is hij goed, hij kan dribbelen en hij gaat goed in duel", somt Sonck zijn kwaliteiten op.


"En Matazo is ook een leuke en integere jongen om mee samen te werken. Nu moeten we nog even geduld hebben, hij is nog maar 20."

Eliot Matazo (20) speelt ook voor de nationale jeugd.