Ga naar de inhoud

Monaco van Philippe Clement komt op kruissnelheid: "Belangrijk om nu kalm te blijven"

Na woelige weken lijkt Philippe Clement opnieuw in rustigere vaarwateren te komen bij AS Monaco.  Met 12 op 15 in de competitie staat Monaco voorlopig 4e en doet het opnieuw helemaal mee voor de Europese plaatsen. 

AS Moncao ging vrijdag winnen met 2-3 op het veld van Rennes, een concurrent voor de Champions League plaatsen. Daarmee behaalt Monaco een sterke 12 op 15 met overwinningen tegen de huidige top 3 van het klassement (PSG, Marseille en Rennes). 

 

"Het belangrijkste nu is om kalm te blijven, ambitieus en niet tevreden te zijn, want we hebben nog zes finales", reageerde Clement achteraf.

De felbevochten overwinning tegen Rennes deed zichtbaar deugd

Kapitein Ben Yedder to the rescue

De start bij AS Monaco liep voor Philippe Clement niet zo vlot als hij zelf gewild zou hebben, maar de laatste weken is dat anders. 

 

Mede dankzij de kapitein Wissam Ben Yedder. De 31-jarige Fransman scoorde vier goals in de laatste vijf wedstrijden, waaronder twee tegen PSG.

Ben Yedder scoorde twee van de drie goals in de 3-0 overwinning tegen PSG

Ademruimte maar geen tijd voor gemakzucht

Met de goede resultaten creëert Clement wat ademruimte voor zichzelf. Begin maart zat hij nog op de springplank na een teleurstellende 5 op 12 tegen ploegen als Bordeaux en FC Lorient die verwikkeld zijn in de degradatiestrijd.

We zullen de goede prestaties van de voorbije weken moeten bevestigen om zo hoog mogelijk te eindigen

De ambitie van de club ligt in Europa en daarvoor beseft Clement wat nodig is. "We zullen de goede prestaties van de voorbije weken moeten bevestigen om zo hoog mogelijk te eindigen", vertelt de voormalig coach van Club Brugge. 

 

Met een voorlopige 4e plaats na 32 speeldagen is Monaco goed op weg om zich te kwalificeren voor Europees voetbal.