Ga naar de inhoud

Basketbalfenomeen Caitlin Clark sluit recordschoenendeal met Nike

 wo 24 april 2024 09:27
Clark maakte indruk in de collegecompetitie en trekt toeschouwersrecords.
De 22-jarige Caitlin Clark is als eerste gedraft in de WNBA.

Caitlin Clark rijgt de records aan elkaar, zowel op als naast de basketbalcourts. De 22-jarige nummer 1 van de WNBA Draft is een sportschoenencontract overeengekomen met sportgigant Nike ter waarde van 28 miljoen dollar (26,1 miljoen euro) voor 8 jaar. Dat schrijft de gereputeerde krant Washington Post. Ze krijgt ook een eigen schoen en dat is uiterst zeldzaam.

Caitlin Clark is een fenomeen in het Amerikaanse basketbal. De point guard werd de voorbije maanden topschutter aller tijden in de NCAA-collegecompetitie met Iowa en zorgde eind maart bij de ontknoping van de studentencompetitie voor een kijkcijferrecord.

Met 18,7 miljoen tv-kijkers was de NCAA-finale tegen South Carolina de best bekeken basketbalmatch in de VS sinds 2019.

Clark en Nike zijn al sinds 2022 met elkaar in zee gegaan. Haar portret- en beeldrechten liepen op het einde van het collegeseizoen 2023-2024 af.

3e vrouw met eigen schoen

Clark, die aan haar WNBA-carrière begint bij Indiana Fever, bleef Nike trouw te midden van aanbiedingen en interesse van Under Armour, Adidas en Puma.

Dat Clark een uniek geval is, bewijst de eigen schoen die ze krijgt. Ze is nog maar de tweede huidige WNBA-speelster met een schoen bij Nike. De andere is Sabrina Ionescu. De point guard van New York Liberty draagt de Nike Sabrina 1.

Ook teammaat Breanna Stewart bij NY heeft haar eigen schoen: de Puma Stewie. Maar daar houdt het op.

Bedrijven willen maar wat graag hun naam aan Clark binden. Sinds ze prof werd, heeft ze al heel wat deals bekrachtigd: o.a. met Xfinity (telecom), Panini (stickers) en Gainbridge (digitale spaarbank).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: