Ga naar de inhoud

Gehoord in Sporza Daily: wielrenner Maxim Van Gils beloont zichzelf met exclusieve sneakers

 vr 17 november 2023 20:50
Stan Smith- en Jordan-schoenen
Stan Smiths en Jordans: ooit tennis- of basketbalschoenen, nu geliefde sneakers.

Heel wat sportschoenen leiden een tweede leven als hippe sneaker in het straatbeeld. Denk aan het voormalige tennisschoeisel Stan Smith, de basketters van Michael Jordan of de renschoenen van New Balance. Wielrenner Maxim Van Gils (Lotto-Dstny) is een van de vele liefhebbers in de sportwereld. Dat vertelt hij in de nieuwste aflevering van onze podcast Sporza Daily.

"Bruine Travis Scotts van Nike met roze veters"

Maxim Van Gils is net als vele topsporters gefascineerd door sneakers. "Ik heb geen grote collectie", vertelt de 23-jarige renner in Sporza Daily, "ik beloon mezelf wel na een mooie prestatie."

 

"Als herinnering", gaat hij voort. "Toen ik de Vuelta een eerste keer uitreed, heb ik mezelf blauwe Jordans gekocht. Als ik die nu draag, moet ik altijd aan de Vuelta denken."

 

Een goedkope hobby is het niet. "Een paar kost me makkelijk 600 à 700 euro", vertelt Van Gils. "Een bijzonder paar mag zelfs 1.500 of 1.600 euro kosten."

 

Zoals het paar dat Van Gils nu op het oog heeft. "Als ik nog eens een mooie koers win, koop ik mezelf bruine Travis Scotts van Nike met roze veters", glundert hij.

Victor Campenaerts; Maxim Van Gils en Florian Vermeersch
Maxim Van Gils (m) met ploegmaats Victor Campenaerts (l) en Florian Vermeersch (r).

Een keuze die Jan Vertonghen kan smaken. Hij verscheen deze week bij de Rode Duivel op Travis Scotts, sneakers gebaseerd op Jordans.

Jan Vertonghen
Rode Duivel Jan Vertonghen op hippe sneakers.
Exclusieve sneakers: wanneer de strijd om schoenen topsport wordt
Jan Vertonghen verscheen deze week bij de Rode Duivels met opvallende Nike-sneakers. Gary Terclavers is ex-basketbalspeler en zaakvoerder van een basketbalspeciaalzaak. Hij maakt er een sport van om de meest exclusieve schoenen in de wacht te slepen. Ook Sporza-stem Maarten Vangramberen kan rekenen op een uitgebreide collectie. Lotto Dstny-renner Maxim Van Gils beloont zichzelf met exclusieve sneakers als hij een sterke wedstrijd rijdt.
vrijdag 17/1118 min
Gerelateerd: