Ga naar de inhoud

De duurste basketbalschoenen ooit: Air Jordans gaan voor ruim 2 miljoen onder de hamer

 wo 12 april 2023 08:50
Michael Jordan droeg deze schoenen in de 2e wedstrijd van de NBA Finals in 1998.
Michael Jordan droeg deze schoenen in de 2e wedstrijd van de NBA Finals in 1998.

Een paar basketbalschoenen van Michael Jordan is voor ruim 2 miljoen euro van eigenaar veranderd. Daarmee zijn de Air Jordans volgens veilinghuis Sotheby's de duurste sneakers die ooit geveild werden.

Verzamelaars betalen de jongste jaren grof geld voor zeldzame sneakers en zeker wanneer het gaat om een paar basketbalschoenen van Michael Jordan himself.

 

Sotheby's veilde de schoenen die Jordan droeg tijdens de 2e wedstrijd van de NBA Finals in 1998. Jordan maakte die match 37 punten en loodste zijn Chicago Bulls zo naar een 93-88-zege tegen Utah. De Bulls wonnen dat jaar hun 6e NBA-titel.

 

De zwart-rode Air Jordan 13's gingen voor 2,2 miljoen dollar onder de hamer, omgerekend ruim 2 miljoen euro. Daarmee zijn de schoenen volgens Sotheby's de duurste sneakers die ooit geveild werden. Volgens het veilinghuis gaat het om het enige nog volledige paar schoenen gedragen door Jordan tijdens de NBA Finals.

 

Memorabilia van Michael Jordan zijn altijd gegeerd wild geweest, maar na de Netflix-reeks The Last Dance - over het laatste seizoen van Jordan bij de Chicago Bulls - swingen de prijzen helemaal de pan uit.

 

Vorig jaar veilde Sotheby's ook al het truitje dat Jordan droeg tijdens de 1e match van de NBA Finals van 1998. Dat bracht toen 10,1 miljoen dollar op, waarmee het shirt het duurste sportitem werd dat ooit gedragen werd tijdens een wedstrijd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: