Ga naar de inhoud

Record van Diego Maradona sneuvelt al: truitje van Michael Jordan verkocht voor 10 miljoen dollar

 do 15 september 2022 21:35

Het iconische shirt dat Diego Maradona droeg tegen Engeland op het WK in 1986 is niet langer het duurste sportattribuut ooit. Een shirt dat NBA-legende Michael Jordan droeg tijdens zijn laatste seizoen bij de Chicago Bulls in 1997-1998 heeft een recordbedrag opgeleverd. 

Begin mei werd de recordsom van 9,3 miljoen dollar op tafel gelegd voor het iconische shirt van Diego Maradona, maar bij veilinghuis Sotheby's moeten ze hun recordlijstje al aanpassen.

 

Sotheby's bood 8 dagen geleden een shirt aan dat NBA-legende Michael Jordan, intussen 59 jaar, tijdens zijn "last dance" met de Chicago Bulls heeft gedragen. Meer bepaald zijn shirt tijdens de openingsmatch van de Finals in 1998.

 

Er werd op een bedrag van 3 tot 5 miljoen dollar gerekend, maar het werd het tweevoud: 10,1 miljoen dollar. 

 

"Er was niet alleen veel belangstelling bij sportfans, ook verzamelaars wilden dit stukje geschiedenis", reageert Sotheby's.

 

"Dit bewijst nog eens de status van Michael Jordan als GOAT, een teken dat zijn naam en nalatenschap 25 jaar later nog altijd even relevant zijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: