Ga naar de inhoud

NBA: Dallas en Indiana hangen bordjes gelijk in de play-offs, Phoenix zit in de problemen

 wo 24 april 2024 08:53
Luka Doncic schreeuwt zijn vreugde uit: zijn Dallas won op het veld van de LA Clippers.
Luka Doncic schreeuwt zijn vreugde uit: zijn Dallas won op het veld van de LA Clippers.

In de eerste ronde van de play-offs in de NBA hebben Dallas en Indiana vannacht een overwinning behaald en daarmee voor balans gezorgd in hun series tegen respectievelijk de LA Clippers en Milwaukee. Voor Minnesota ziet het er goed uit na een nieuwe zege tegen Phoenix.

Het Dallas van Luka Doncic was in de eerste ontmoeting met de LA Clippers niet op de afspraak, maar in game 2 tekenden de Mavericks wel present.

 

De tandem Doncic-Irving was goed 55 punten en ook een sterke PJ Washington (18 punten) liet zich gelden. Zo won Dallas met 93-96 op het veld van de Clippers, waarmee het nu 1-1 staat in de serie. De volgende 2 wedstrijden vinden plaats in Dallas.

 

Bij de thuisploeg maakte Kawhi Leonard zijn comeback na een knieblessure. De forward, die ook in de selectie van Team USA zit voor de Olympische Spelen, was out sinds eind maart. Leonard tekende voor 15 punten, maar kon zijn team dus niet behoeden voor de nederlaag.

In de serie tussen Milwaukee en Indiana (Eastern Conference) konden de Pacers dit keer wel profiteren van de kuitblessure van Bucks-sterspeler Giannis Antetokounmpo. De bezoekers wonnen vannacht met 108-125 en mogen de volgende 2 matchen voor eigen publiek spelen.

 

De uitblinker bij de Pacers was Pascal Siakam. De Kameroener, deze winter overgekomen van Toronto, was goed voor 37 punten, 11 rebounds en 6 assists. Ook center Myles Turner was ijzersterk met 22 punten, 7 rebounds en 6 assists.

 

Bij de thuisploeg was Damian Lillard goed voor 35 punten en maakte Brook Lopez 22 punten, maar het volstond niet om de afwezigheid van Antetokounmpo op te vangen. Het blijft voorlopig een vraagteken of en wanneer de Griek zal kunnen spelen deze play-offs.

In de Western Conference staat Minnesota er rooskleurig voor na een nieuwe overwinning tegen Phoenix: 105-93.

Timberwolves-ster Anthony Edwards speelde niet zijn beste wedstrijd, al werd dat vakkundig opgevangen door Jaden McDaniels. Die wordt meestal geroemd om zijn sterke defense, maar liet zich vannacht ook in aanval gelden met 25 punten.

 

Het sterrenensemble van de ambitieuze Suns kwam niet echt uit de verf. Zowel Devin Booker (20 punten), Kevin Durant (18 punten) als Bradley Beal (14 punten)  hadden een moeilijke avond. Met de 2-0 in de serie zullen de kleppers van de Suns moeten opstaan in de volgende 2 matchen, die Phoenix voor eigen volk mag spelen.

Alle uitslagen van dinsdagnacht:

  • Minnesota - Phoenix 105-93
  • Milwaukee - Indiana 108-125
  • LA Clippers - Dallas 93-96

NBA play-offs

Conference finales (best of 7)
Western Conference    
Minnesota Timberwolves (3) Dallas Mavericks (5) 0-3
Eastern Conference    
Boston Celtics (1) Indiana Pacers (6) 4-0
tweede ronde (best of 7)
Eastern Conference
Boston Celtics (1) Cleveland Cavaliers (4)
4-1
Indiana Pacers (6) New York Knicks (2) 4-3
Western Conference
Oklahoma City Thunder (1) Dallas Mavericks (5) 2-4
Minnesota Timberwolves (3) Denver Nuggets (2) 4-3
eerste ronde (best of 7)
Eastern Conference
Boston Celtics (1) Miami (8) 4-1
Cleveland Cavaliers (4) Orlando Magic (5) 4-3
Milwaukee Bucks (3) Indiana Pacers (6) 2-4
New York Knicks (2) Philadelphia 76ers (7) 4-2
Western Conference
Oklahoma City Thunder (1) New Orleans (8) 4-0
LA Clippers (4) Dallas Mavericks (5) 2-4
Minnesota Timberwolves (3) Phoenix Suns (6) 4-0
Denver Nuggets (2) LA Lakers (7) 4-1
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.