Ga naar de inhoud

Vincent Kompany wordt opgenomen in Hall of Fame van de Premier League

Vincent Kompany kapitein bij City.

Vincent Kompany wordt opgenomen in de Premier League Hall of Fame. De 36-jarige trainer van Anderlecht werd samen met 5 andere ex-spelers uitgekozen door het publiek en een panel specialisten. De Hall of Fame bestaat pas officieel sinds vorig jaar en is bedoeld om legendes die de competitie hebben gekleurd te eren.

Kompany is een Manchester City-legende. Hij speelde er 11 seizoen en was er jarenlang kapitein. Hij vertrok er met onder meer 4 titels, 2 FA Cups en 4 League Cups op zak. Vorige zomer kreeg hij al een standbeeld aan het Etihad Stadium.

 

In het seizoen 2011-12 werd Kompany uitgeroepen tot Premier League Speler van het Seizoen. Op zijn 36e wordt hij nu dus ook opgenomen in de Hall of Fame van de Premier League. 

 

"Ik heb het gevoel dat ik bij Manchester City en in de Premier League een thuis heb gevonden", reageert Kompany op de website van Manchester City. "Ik ben van de club gaan houden en ik denk dat het de grootste prestatie in mijn carrière was om deel uit te maken van zo'n ongelooflijke reis, waarin we van een team zonder hoge verwachtingen uitgroeiden tot een dominante ploeg en vier keer kampioen werden."  

 

Samen met Kompany treden ook Sergio Agüero, Didier Drogba, Peter Schmeichel, Paul Scholes en Ian Wright toe. Ze werden allemaal geselecteerd door het publiek, via een online verkiezing, en het Premier League Awards Panel. Eerder dit jaar kregen ook Wayne Rooney en Patrick Vieira een plaats in de Hall of Fame. Zij worden samen met de zes nieuwe laureaten donderdagavond geëerd op een evenement in Londen. 

 

 In 2021 werden onder anderen David Beckham, Thierry Henry en Dennis Bergkamp opgenomen in de Hall of Fame. De gelauwerde spelers krijgen een gedenkpenning met daarop hun naam gegraveerd. De Premier League schenkt ook 10.000 pond (ongeveer 11.970 euro) aan een goed doel, gekozen door de speler.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.