Ga naar de inhoud

Vincent Kompany schreeuwt vreugde uit na kwalificatie: "Besef dat het atypisch is om dit te vieren"

Zijn oerschreeuw voor het bezoekersvak was tot ver buiten het stadion te horen. Vincent Kompany vierde de kwalificatie voor de Champions' Play-offs na afloop uitbundig. "Ik besef dat het atypisch is om dit te vieren, maar het is al moeilijk genoeg geweest. Jaren aan een stuk."

Nog natrillend van de adrenaline verscheen Vincent Kompany - normaal de rust zelve - voor de microfoon van Eleven Sports. De trainer van Anderlecht pakte uit met een opvallende betoog over de vreugdetaferelen bij paars-wit.

 

"Ik besef dat het atypisch is voor Anderlecht om een play-offkwalificatie zo te vieren", aldus Kompany. "Maar ik sta daar volledig achter. Ik wil dat de jongens vandaag vieren en genieten, en de supporters ook. Het is al moeilijk genoeg geweest, jaren aan een stuk. Wij zijn vandaag qua budget niet meer nummer 1, 2, 3 of 4."

 

"De jongens hebben het fantastisch gedaan en hebben het ook zeker verdiend. Dus: vandaag vieren en superblij zijn, morgen alles achter de rug en focus op de bekerfinale."

Niemand is door de 1-0 plotseling onrustig geworden of andere dingen gaan doen.

Vincent Kompany

Een extra reden voor de euforie was dat de cruciale match tegen Kortrijk allerminst een formaliteit was. De thuisploeg kwam zelfs op voorsprong, maar paars-wit knokte terug.

 

"Ik ben vooral tevreden over die mentale weerbaarheid", loofde Kompany. "Het doelpunt van Kortrijk was volledig verdiend en we kwamen een paar keer goed weg in het begin van de wedstrijd, maar niemand is plotseling onrustig geworden of andere dingen gaan doen. We zijn moeten groeien in de wedstrijd, en dat is ook gebeurd."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.