Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel ziet positieve punten: "Ploeg voerde taken tot in puntjes uit, Teuns was de sterkste man"

Weer geen vette vis in het voorjaar voor Quick Step-Alpha Vinyl. De ploeg van Patrick Lefevere trok in de Waalse Pijl vol de kaart van wereldkampioen Julian Alaphilippe, maar die had geen antwoord op Teuns en Valverde. "We hebben er alles aan gedaan om Julian te helpen, maar ik vind dat Teuns het verdient", reageert Remco Evenepoel.

Volgens Remco Evenepoel kan Quick Step-Alpha Vinyl zich niets verwijten: "We hebben eigenlijk de perfecte koers gereden. Ik denk dat we als ploeg er wel stonden vandaag. Ik weet niet wat jullie ervan vonden, maar we hebben onze taken tot in de puntjes uitgevoerd vandaag."

 

"Aan de streep is het de sterkste man die wint, dat bleek Dylan Teuns te zijn. Het is wel iemand die dat verdient. We hebben er alles aan gedaan om Julian Alaphilippe te helpen, maar ik vind dat Teuns het verdient."

 

Dat Teuns zo goed voor de dag komt met 160 Noord-Franse kasseikilometers in de benen, verbaast Evenepoel. "Dat zegt iets. Hij was ook al heel goed de afgelopen weken. Als hij geen pech kent in Luik-Bastenaken-Luik, maakt hij daar ook kans. Chapeau voor hem, hij verdient het."

Er werd me gevraagd om Alaphilippe af te zetten aan de laatste klim, dat heb ik gedaan.

Remco Evenepoel

Het wedstrijdplan werd perfect uitgevoerd volgens Evenepoel. Mocht hij zijn kans dan niet gaan op de slotklim? "Er werd me gevraagd om Alaphilippe af te zetten aan de laatste klim, dat heb ik gedaan."

 

"Ik weet dat ik niet het type renner ben om mee te doen voor de overwinning op dit parcours. Dus heb ik me gewoon aan de kant gezet."


Quick Step moet dus nog wachten op een vette vis dit voorjaar. Zondag staat Luik-Bastenaken-Luik met stip aangeduid in de agenda. "Die wedstrijd is veel langer, met langere inspanningen. Er zal ook minder nervositeit zijn in het peloton, want het parcours is minder technisch."