Ga naar de inhoud

Ploegleider Klaas Lodewyck: "Vroeg of laat knoopt Remco Evenepoel aan met de zege in zo'n ronde"

 zo 10 april 2022 08:00
Daniel Martinez reed Remco Evenepoel nog uit het geel.

Tirreno-Adriatico was een afknapper, de Ronde van het Baskenland was een ferme opsteker. Al kon Remco Evenepoel gisteren zijn gele trui niet vasthouden op de slotdag. Ploegleider Klaas Lodewyck onthoudt de positieve elementen: "Dit is de zwaarste rittenkoers van één week. Het algemene niveau van Remco is enorm gestegen."

Remco Evenepoel hinkte zelf op twee gedachten: hij was tevreden over zijn vorm en prestaties deze week, maar geen podiumplaats, dat liet toch een zure nasmaak na.

 

"Remco heeft een heel sterke etappe gereden", zalfde zijn ploegleider Klaas Lodewyck gisteren in onze radio-uitzending. "Op de veelvuldige steile stukken klom hij met de beste renners, maar op het einde schoot hij iets tekort."

 

"Hij vertelde kort na de finish dat hij even een slecht moment had gehad op de slotklim. Hij had ook al vroeg in de finale veel moeten geven."

 

"Het mindere moment was van korte duur en daarna kwam hij weer in zijn ritme, maar het was niet genoeg om de eindzege binnen te halen."

Het is spijtig dat hij niet op het podium eindigt na een topweek, maar toch moeten we tevreden terugkijken op de stap die hij na Tirreno-Adriatico gezet heeft.

ploegleider Klaas Lodewyck

Evenepoel werd op de slotdag uit alle hoeken aangevallen. "Hij heeft slim gekoerst", zag zijn ploegleider, al was Evenepoel zelf niet echt gelukkig na zijn 4e plaats in de eindstand.

 

"Het is spijtig dat hij niet op het podium eindigt na een topweek, maar toch moeten we tevreden terugkijken op de stap die hij na Tirreno-Adriatico gezet heeft."

 

"Dat is een grote stap en de absolute wereldtop was hier, op Tadej Pogacar na."

 

(lees voort onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Hij kan wél sturen: wie iets anders beweerde, heeft het bij het verkeerde eind"

Welke lessen trekt de ploeg dan uit deze week op Baskische wegen? Klaas Lodewyck: "Dit is de zwaarste rittenkoers van één week. Het algemene niveau van Remco is enorm gestegen."

 

"Kijk ook naar zijn afdalingen, waar hij de anderen onder druk zette. Hij kan wel sturen. Wie iets anders beweerde, heeft het bij het verkeerde einde."

 

"Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat hij dat wel kan. Hij doet het ook in de tijdritten. Maar als iedereen daar over praat, dan speelt dat misschien in je hoofd. Nu was hij foutloos."

 

Evenepoel is nog maar 22 jaar en wordt 4e tussen dit kransje toppers. Een teken voor de toekomst?

 

"We hebben in de ploeg geleerd dat we rustig moeten blijven en moeten werken zoals we bezig zijn. Vroeg of laat knoopt hij dan aan met een overwinning in zo'n ronde."

Ronde van het Baskenland klassement

naamresultaatploeg
1
Daniel Martínez
21:59:36
INEOS GrenadiersIGD
2
Ion Izagirre
+11
CofidisCOF
3
Aleksandr Vlasov
+16
BORA - hansgroheBOH
4
Remco Evenepoel
+21
Quick-Step - Alpha Vinyl TeamQST
5
Pello Bilbao
+32
Bahrain VictoriousTBV
6
Jonas Vingegaard
+32
Jumbo - VismaTJV
7
Marc Soler
+1:26
UAE Team EmiratesUAD
8
Primož Roglic
+3:18
Jumbo - VismaTJV
9
Enric Mas
+3:55
Movistar TeamMOV
10
Rigoberto Urán
+5:03
EF Education - EasyPostEFE
Gerelateerd: