Ga naar de inhoud

Herboren Curry loodst Golden State naar 2e zege op rij in play-offs

Stephen Curry lijkt opnieuw naar zijn beste vorm toe te groeien.

Golden State Warriors heeft ook het tweede duel tegen de Denver Nuggets gewonnen in de eerste ronde van de play-offs, met dank aan uitblinker Stephen Curry. Dallas Mavericks kon de bordjes gelijkzetten tegen Utah Jazz, Philadelphia 76ers was opnieuw te sterk voor Toronto.

In zijn tweede invalbeurt wou Stephen Curry bewijzen dat hij na een maand aan de zijlijn met een voetblessure weer helemaal de oude is. In net geen 23 minuten was de sterspeler van de Warriors goed voor 34 punten.

 

Golden State kon een sterke Curry wel gebruiken, want hij bezorgde zijn ploeg na een achterstand van 12 punten aan het einde van het tweede kwart voor het eerst een voorsprong. Jordan Poole was goed voor 29 punten, Klay Thompson deed met 21 punten ook zijn duit in het zakje.

 

Het hielp Golden State aan een vlotte 126-106-overwinning en een 2-0-voorsprong tegen de Denver Nuggets in de eerste ronde van de play-offs. Donderdag staat de derde confrontatie op het programma in Denver.

 

Bij Denver was de Serviër Nikola Jokic de uitblinker met 26 punten, maar hij moest 7 minuten voor tijd op het strafbankje gaan zitten na een tweede technische fout. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dallas kan het zonder Doncic

Dallas Mavericks kan nog altijd niet rekenen op sterspeler Luka Doncic, die met een kuitblessure aan de zijlijn staat, maar toch kon het Utah een nederlaag (110-104) aansmeren, goed voor een 1-1-stand in de eerste ronde van de play-offs.

 

In afwezigheid van Doncic nam Jalen Brunson de handschoen op. De 25-jarige was in het eerste duel al de beste schutter en mikte ook nu 41 punten binnen. 

 

Maar dat leek niet te volstaan voor Dallas, want in het begin van het derde kwart keek het tegen een achterstand van 10 punten (50-60) aan. Donovan Mitchell (35 punten), Bojan Bogdanovic (25 punten) en Jordan Clarkson (21 punten) waren goed bij schot bij Utah.

 

Niet Brunson, maar Maxi Kleber deed de wedstrijd kantelen. De Duitser mikte maar liefst 8 van zijn 11 driepunters binnen. Het leverde Dallas de voorsprong op op 4 minuten van het einde. Donderdag zijn alle ogen weer op Brunson en Kleber gericht in het derde duel in Salt Lake City.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Philadelphia zonder problemen

Philadelphia heeft ook zijn tweede duel met Toronto Raptors overtuigend gewonnen: 112-97. Joel Embiid werd op de proef gesteld door de verdediging, maar was toch goed voor 31 punten. Tyrese Maxey bevestigde zijn sterke eerste match met 23 punten.

 

De Sixers hielden net voor de pauze wel even de adem in toen hun twee sterspelers, Embiid en James Harden, op de grond bleven liggen na een botsing, maar ze konden uiteindelijk allebei verder. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
NBA