VIDEO: Jayson Tatum bezorgt Boston felbevochten zege met buzzer beater tegen Brooklyn

  Jayson Tatum besliste de match voor Boston.

  In de play-offs in de NBA zijn de Boston Celtics door het oog van de naald gekropen tegen Brooklyn. De Nets flirtten dankzij een sublieme Kyrie Irving met de overwinning, maar Jayson Tatum had het laatste woord.

  Kyrie Irving kon door de ramadan en het vroege aanvangsuur van de wedstrijd eten noch drinken en werd in Boston voortdurend uitgejouwd door de supporters van zijn ex-team, maar dat leek de spelverdeler allemaal niet te deren.

  Irving was goed voor 39 punten en leek zijn team in de slotminuut op weg te zetten naar de zege in Boston met een rake driepunter. Maar Jaylen Brown bracht de Celtics weer tot op één punt van de bezoekers en dan moest het moment van Jayson Tatum nog komen.

  In de slotseconden werd Tatum uitstekend bediend door Marcus Smart en na een knappe beweging legde hij de bal net voor de zoemer binnen: 115-114 voor Boston na een beklijvende wedstrijd. De Celtics leiden zo met 1-0 tegen Brooklyn, ook de 2e wedstrijd wordt gespeeld in Boston.

  Milwaukee en Phoenix winnen vlot

  Ook de finalisten van vorig seizoen zijn goed begonnen aan de play-offs. Titelverdediger Milwaukee was voor eigen volk een maatje te groot voor Chicago: 93-86. Giannis Antetokounmpo was de uitblinker met 27 punten en 16 rebounds.

  De Phoenix Suns, de verliezende finalist van vorig seizoen, openden de play-offs met een vlotte 110-99-overwinning tegen New Orleans. Spelverdeler Chris Paul was de man van de match. Hij maakte 19 van zijn 30 punten in het 4e quarter.

  Alle uitslagen van zondag:

  • Miami - Atlanta 115-91
  • Boston - Brooklyn 115-114
  • Milwaukee - Chicago 93-86
  • Phoenix - New Orleans 110-99

  De hoogtepunten van vannacht:

  conference finals (best of 7)
  Eastern Conference
  Miami Heat (1) Boston Celtics (2) 2-2
  Western Conference
  Golden State Warriors (3) Dallas Mavericks (4) 3-0
  tweede ronde (best of 7)
  Eastern Conference
  Miami Heat (1) Philadelphia 76'ers (4) 4-2
  Milwaukee Bucks (3) Boston Celtics (2) 3-4
  Western Conference
  Phoenix Suns (1) Dallas Mavericks (4) 3-4
  Golden State Warriors (3) Memphis (2)
  4-2
  eerste ronde (best of 7)
  Eastern Conference
  Miami Heat (1) Atlanta Hawks (8) 4-1
  Philadelphia 76'ers (4) Toronto Raptors (5) 4-2
  Milwaukee Bucks (3) Chicago Bulls (6) 4-1
  Boston Celtics (2) Brooklyn Nets (7) 4-0
  Western Conference
  Phoenix Suns (1) New Orleans Pelicans (8) 4-2
  Dallas Mavericks (4) Utah Jazz (5) 4-2
  Golden State Warriors (3) Denver Nuggets (6) 4-1
  Memphis Grizzlies (2) Minnesota Timberwolves (7) 4-2