Ga naar de inhoud

Gent-doelman Roef kroont zich tot matchwinnaar: "Ook een beetje geluk"

Davy Roef schreeuwt het uit na de penaltyreeks.

De spelers van Gent gaven na de wedstrijd interviews met een kamerbrede glimlach. Kan ook moeilijk anders, als je net de Croky Cup in de wacht hebt gesleept. "Hier hebben we zo hard voor gewerkt", vertelde Tarik Tissoudali.

Door 2 strafschoppen te stoppen, kroonde Davy Roef zich tot de matchwinnaar in de bekerfinale. Maar zelf ziet de doelman van Gent dat toch anders. "Ik zie mezelf niet als matchwinnaar. We hebben hier met alle spelers en de hele staf hard aan gewerkt."

 

"Ik zat twee keer in de goede hoek. Dat is het voornaamste denk ik. Je moet een beetje geluk hebben. In de week krijgen we daar wel beelden van. Je bekijkt dat wel, maar op het moment zelf wacht je nog even af." 

 

"Je weet nooit of ze ook een schijnbeweging doen. Ik heb het twee keer goed gestudeerd."

Tissoudali die meedoet aan ramadan: "Energieloos"

Ook Tarik Tissoudali lachte zijn tanden bloot. "Hier hebben we zo hard voor gewerkt. Dit was nog de enige manier om het seizoen goed te kunnen afsluiten. Ik ben hartstikke blij", aldus de Marokkaanse international.

 

"Of ik vertrek bij Gent? Daar kan ik nog niet over praten. We zijn nog in gesprek. We zien wel wat er in de zomer gebeurt. Ik ben ook heel ambitieus. Ik wil ook dromen. Maar als ik blijf bij Gent is dat ook geen probleem."

 

Tissoudali had het wel extra lastig omdat hij meedoet aan de ramadan. "Je hebt gewoon geen kracht. Bij deze wedstrijd voelde ik me aan de rust energieloos. Ik kreeg krampen rond de 60e minuut. Mijn lichaam was uitgeput.  Ik heb alles gegeven en gelukkig hebben we kunnen winnen."

Odjidja: "Nu absoluut genieten"

Net als zijn ploegmakkers haalde ook Vadis Odjidja het onderste uit de kan. In de tweede helft moest hij zelfs vroeger het terrein verlaten, maar hij verloor er zijn glimlach niet bij. 

 

"Het was een zeer moeilijke wedstrijd. Je zag het op het veld, iedereen was bekaf. We hebben een lange weg achter de rug. We zijn veel moeilijke tegenstanders tegengekomen."

 

"Maar nu is het absoluut genieten. Omdat we naast de Champions' Play-offs grepen, waren we het aan onszelf verplicht om deze beker mee te nemen."