Ga naar de inhoud

Van Crombrugge na strafschoppenreeks: "Ik gun het Roef van harte"

Bijna kroonde Hendrik Van Crombrugge zich tot penaltyheld, maar uiteindelijk was het Davy Roef die Gent mee de beker bezorgde. "Als keeper heb je eigenlijk weinig te verliezen in zo'n penaltyreeks", vertelde de doelman van Anderlecht.

Uiteindelijk brachten de strafschoppen duidelijkheid in een finale tussen Gent en Anderlecht. Daarin wist Davy Roef 2 elfmeters te stoppen. "De pijn en de teleurstelling zijn heel groot. Laat dit maar goed pijn doen, want van deze momenten kunnen we het meest leren", vertelde Van Crombrugge. 

 

Van Crombrugge stopte de strafschop van Ngadeu nog, maar niet veel later pareerde ook Davy Roef een elfmeter. "Er moet altijd een held of antiheld zijn", aldus de doelman. "In een penaltyreeks heb je als keeper eigenlijk weinig te verliezen."

 

"Het is een loterij en het is heel moeilijk om er een te stoppen. Chapeau voor Davy (Roef, red.) dat hij er 2 stopt. Ik gun het hem van harte, maar het is jammer voor ons."

Hoedt: "Hebben hen de genadeslag niet gegeven"

Ook Wesley Hoedt kon zijn ontgoocheling niet wegsteken. "Dit is super zuur, heel jammer", aldus de verdediger van Anderlecht. "Ik denk dat het een gelijkopgaande partij was waarin beide teams wilden voetballen. Uiteindelijk bleek het een slijtageslag waarin wij aan het kortste eind trekken."

 

"Zij krijgen wel wat kansen, daar ben ik het mee eens. Volgens mij hebben ze het laatste halfuur helemaal niets meer gedaan. Ze lagen KO, maar wij konden niet de genadeslag geven."

 

"Je speelt de finale om te winnen. Het enige positieve is dat we op de goede weg zijn. Nu is het aan ons om snel te recupereren en in de Champions' Play-offs alles te geven. We moeten nog Europees voetbal veiligstellen."