Ga naar de inhoud

Blijft succestrainer Hein Vanhaezebrouck na bekertriomf bij KAA Gent? "Ik wil gewoon duidelijkheid"

Hein Vanhaezebrouck tussen zijn bazen Ivan De Witte en Michel Louwagie.

De bingo-kaart van Hein Vanhaezebrouck is compleet. Na de landstitel en supercup won de coach nu ook de Belgische beker met KAA Gent. Maar ligt zijn toekomst ook in de Ghelamco Arena? “Ik wil antwoorden op de vragen die ik gesteld heb.”

Ivan De Witte en Michel Louwagie straalden langs de rand van het veld. Met glinsterende ogen keken ze naar de feesttaferelen tussen de spelers en fans. Ondertussen kwam succescoach Hein Vanhaezebrouck langs voor een gemeende knuffel. Ook de tweede passage van de trainer in de Ghelamco Arena heeft zilverwerk opgeleverd.

 

Alleen loopt het contract van Vanhaezebrouck bij KAA Gent straks af. Op de persconferentie wilde de trainer niet gezegd hebben dat de bekerwinst sowieso ook een verlengd verblijf betekent.

“Voor mij is het belangrijk om zicht te hebben op de toekomst”, verduidelijkte de coach. “Wat kunnen we met Gent betekenen de komende jaren? Anderhalf jaar geleden zaten we nog in een compleet andere situatie, nu staan we weer bij de mensen. Maar we moeten zorgen dat we die lijn kunnen doortrekken.”

Waar staan we? Wat zijn de opties? Waar gaan we naartoe? Daar wil ik antwoorden op.

Hein Vanhaezebrouck

“Kijk, als de realiteit moeilijk is, moet je dat zeggen", ging HVH verder. "Men mag niet claimen dat we zullen meedoen met de topploegen als we gebonden zijn aan bepaalde beperkingen. Tijdens de wintermercato hadden we graag iets gedaan, maar ging dat gewoon niet.”

 

Vanhaezebrouck hoopt dat er in de nabije toekomst duidelijkheid komt over een afspraak over een verlengd verblijf. “Ik besef dat het moeilijk is om garanties te kunnen geven, maar wil gewoon duidelijkheid. Waar staan we? Wat zijn de opties? Waar gaan we naartoe? Daar wil ik antwoorden op. De vraag is al een tijdje gesteld - we zien wel.”