Ga naar de inhoud

Italiaanse voetbalbestuurders gaan allemaal vrijuit in fraudezaak rond verdachte transfers

Juventus-voorzitter Andrea Agnelli gaat net als 60 andere bestuursleden vrijuit in de fraudezaak rond verdachte transfers

De Italiaanse Voetbalrechtbank heeft de 11 clubs en zo'n 60 bestuursleden vrijuit laten gaan in de fraudezaak rond verdachte transfers. De motivatie van de rechtbank is nog niet gepubliceerd, maar het lijkt erop dat de argumentering van de clubs wordt gevolgd dat de aanklagers transferwaardes van spelers fout hebben ingeschat. 

Het parket had schorsingen van een jaar voor Agnelli en 11 maanden voor De Laurentiis en hoge boetes gevraagd. Naast Juventus en Napoli werden ook Serie A-clubs Sampdoria, Genoa en Empoli geviseerd. 

 

Volgens de Italiaanse voetbalbond (FIGC) hadden ze "meerwaarden en transferrechten geboekt voor hogere dan de toegestane waarden."

 

Het is nog niet duidelijk waarom het tribunaal van de Italiaanse Voetbalfederatie besloten heeft om iedereen vrij te spreken, maar vermoedelijk baseren ze zich op de redenering dat de aanklagers de transferwaardes van veel spelers verkeerd hadden ingeschat en op basis daarvan met de beschuldiging van fraude waren gekomen. 

 

Bij Juventus werden naast voorzitter Agnelli ook onder meer vicevoorzitter Pavel Nedved en voormalig sportief directeur Fabio Paratici (nu bij Tottenham) geviseerd. Allemaal gaan ze vrijuit.