Ga naar de inhoud

Stefan de Vrij wint miljoenenzaak tegen zaakwaarnemers die van 2 walletjes aten

Een rechtbank in Amsterdam heeft Stefan de Vrij in het gelijk gesteld voor zijn geschil met zijn voormalige zaakwaarnemers SEG (Sports Entertainment Group). De Vrij dacht dat SEG voor hem werkte bij zijn overgang naar Inter, maar ze bleken uiteindelijk (ook) voor Inter op te treden, waardoor ze een extra dikke commissie opstreken.

De zaken van Stefan de Vrij werden jarenlang behartigd door SEG en dus ging de Nederlander er ook vanuit dat zijn zaakwaarnemers dat ook deden toen hij op het punt stond Lazio in te ruilen voor Inter.

 

SEG streek hiervoor 7,5 miljoen euro op, iets wat ze volgens henzelf hadden gemeld aan De Vrij. Maar de verdediger  ontkende dit zelf met klem bij de rechtbank. De Vrij was ook niet op de hoogte dat SEG 7,5% zou krijgen bij een volgende transfer van hun "cliënt".

 

Uiteindelijk gaf SEG toe dat het bij de transfer voor Inter werkte, maar zaakwaarnemer Kees Vos beweerde bij de rechter dat De Vrij ook hiervan op de hoogte was.

 

De rechtbank zelf hechtte weinig geloof aan al die beweringen van SEG. Uiteindelijk krijgt de Nederlandse international een schadevergoeding van 4,75 miljoen euro, of wel de helft van het bedrag dat SEG overhield aan de transfer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.