Renaat Schotte ziet oneteamshow in Parijs-Nice: "Beseft Jumbo-Visma wel wat het aan het doen is?"

Weer een 1-2-3'tje, nu met een oersterke Wout van Aert op het hoogste schavot. Ook de tijdrit in Parijs-Nice was een prooi voor de oppermachtige gele brigade. Onze commentator Renaat Schotte raakt steeds meer onder de indruk van de oneteamshow in Frankrijk: "Deze Parijs-Nice is een sprookje voor Jumbo-Visma."

De pronostiek van Renaat Schotte kwam uit. Wout van Aert vloog gisteren het snelste naar Montluçon in de tijdrit van Parijs-Nice. Ondanks zijn favorietenstatus was onze commentator toch opnieuw onder de indruk.

 

"Want Van Aert blijft toch een klassieke coureur die zulke prestaties neerzet", opent Schotte. "Hij verslaat de olympisch kampioen op een parcours dat Roglic op het lijf geschreven was. Da’s opnieuw een straf nummertje. Overigens het zoveelste al van een landgenoot dit seizoen. Het lijkt wel alsof we bezig zijn met een seventies-revival met Van Aert als vaandeldrager."

 

Want ondanks de aankondiging dat Van Aert het rustig zou aanpakken in aanloop naar de klassiekers prijkte hij gisteren voor de vijfde keer in evenveel koersdagen op het podium. 

 

"Zijn uitslagenlijstje is ronduit indrukwekkend”, aldus Schotte. "Hoe lang kan hij deze reeks nog aanhouden? Vandaag is het in principe gedaan - al weet je met Van Aert natuurlijk nooit."

Het lijkt wel alsof we met het Belgische wielrennen bezig zijn aan een seventies-revival met Van Aert als vaandeldrager.

Renaat Schotte

Zeker niet nu Jumbo-Visma op een wolk lijkt te rijden. Schotte kijkt met stijgende verbazing naar wat de gele brigade neerzet in Parijs-Nice. "Zouden ze zelf wel beseffen wat ze hier aan het doen zijn?", vraagt onze commentator zich af. 

 

"Deze rittenkoers is een sprookje voor Jumbo-Visma. Twee keer het volledige podium, plekken 1 tot en met 3 in het voorlopige eindklassement…"

 

Al moet Roglic straks nog de kers op de taart zetten met de eindzege. "Want dit parcours speelt meer in zijn voordeel dan van Van Aert, wiens doelen verderop liggen."

 

"Van Aert zal dus de komende dagen in steun van Roglic rijden. Want zelfs al is de ploeg zo oppermachtig: ik denk dat de tegenstand nog stevig zal koersen zolang er hoop is."

Parijs - Nice klassement

  naamploegresultaat
1Primož RoglicTJV29:19:15
2Simon YatesBEX+29
3Daniel MartínezIGD+2:37
4Adam YatesIGD+3:29
5Nairo QuintanaARK+3:43
6Jack HaigTBV+3:51
7Ion IzagirreCOF+4:52
8João AlmeidaUAD+5:43
9Guillaume MartinCOF+5:48
10Aurélien Paret-PeintreACT+6:32
Parijs - Nice
-
ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
1wegwedstrijdLa Verrière - La Verrière169,4 kmMerlierMerlier
2wegwedstrijd