Wout van Aert imponeert in tijdrit Parijs-Nice, nieuwe 1-2-3 voor Jumbo-Visma

  Parijs - Nice: Rit 4
  individuele tijdrit Individuele tijdritdistance 13.4 km
  location 13u05: Domérat - 16u02: Montluçon
  trophy Wout van Aert
  einde
  startfinish
  013.4

   Wout van Aert heeft na 3 podiumplaatsen op een rij dan toch zijn overwinning te pakken in Parijs-Nice. In de tijdrit was hij enkele seconden sneller dan ploegmaats Primoz Roglic en Rohan Dennis, een nieuwe 1-2-3 dus voor de Nederlandse formatie. Van Aert neemt ook de gele leiderstrui over van ploegmaat Laporte.

   De tijdrit in Parijs-Nice in een notendop

   • Winnaar van de dag: Wout van Aert uiteraard, maar toch ook opnieuw Jumbo-Visma, dat 3 dagen na het nummertje in de openingsrit opnieuw een 1-2-3 scoort, nu met Rohan Dennis als derde man.
    
   • Verliezer van de dag: Nairo Quintana vloog de voorbije weken in de rittenkoersen waaraan hij deelnam, maar in deze tijdrit verloor hij maar liefst 1'17". Hij volgt nu al op bijna 2 minuten van Primoz Roglic, dus de eindzege lijkt al gaan vliegen.
    
   • Morgen: We gaan voor het eerst klimmen, al is de finish in Saint-Sauveur-de-Montagut nog redelijk vlak. Onderweg onder meer 3 beklimmingen van 1e categorie. Zal Van Aert aandringen en het geel verdedigen?

   Wout van Aert is de eindbaas bij opnieuw indrukwekkend Jumbo-Visma

   "Ik ben gesjareld", liet Wout van Aert optekenen, toen bleek dat hij gisteren het groen had veroverd en dus niet in het snellere tijdritpak van zijn ploeg kon starten.

    

   Toch leek hem dat niet al te veel te deren, want bij het tussenpunt was Wout van Aert sneller dan zijn ploegmaat Rohan Dennis, die op dat moment al zo lang op de hot seat zat dat de stof van de zetel bijna de vorm van zijn billen had aangenomen.

    

   Ook Primoz Roglic was een bedreiging voor Dennis, maar zijn tussentijd was niet om euforisch van te worden. Met een ferme beklimming op de steile muur naar de finish ging de olympische kampioen tijdrijden toch onder de tijd van zijn Australische ploegmaat.

    

   Maar baas boven baas en de eindbaas vandaag heette Van Aert. In zijn groene pakje weerde hij zich als een duivel in een wijwatervat in de laatste meters richting de finish: 2 seconden was hij uiteindelijk sneller dan Roglic. Goed voor zijn 2e zege van het jaar én zijn eerste leiderstrui van het jaar.

   Rituitslag Rit 4Rituitslag Rit 4

     naamploegresultaat
   1Wout van AertTJV16:20
   2Primož RoglicTJV+2
   3Rohan DennisTJV+6
   4Stefan KüngGFC+10
   5Simon YatesBEX+11
   6Ethan HayterIGD+14
   7Pierre LatourTEN+19
   8Stefan BisseggerEFE+21
   9Mads PedersenTFS+25
   10Daniel MartínezIGD+28

   Fase per fase

   1. 16 uur 05. Van Aert is stikkapot na de finish.

    Van Aert is stikkapot na de finish

   2. 16 uur 02. Wout van Aert wint de tijdrit in Parijs-Nice.

    Wout van Aert wint de tijdrit in Parijs-Nice

   3. 16 uur 01. Geel voor Van Aert. Ook in de tussenstand blijft Jumbo-Visma op 1-2-3 staan, maar de pionnetjes zijn door elkaar geschud. Wout van Aert heeft 10 seconden voorsprong op Primoz Roglic, Christophe Laporte staat op 28 seconden. Van de andere favorieten staat Simon Yates er nu het beste voor, op 49", voor Pierre Latour op 51". .
   4. 16 uur . Laporte doet het behoorlijk en eindigt maar net buiten de top 10. .
   5. 15 uur 59. Enkel Christophe Laporte moet nog binnenkomen, maar van hem worden geen mirakels meer verwacht. .
   6. Van Aert doet het! Wout van Aert heeft amper 2 seconden overschot op Roglic, maar hij pakt wel de zege. En de gele trui. En opnieuw een 1-2-3 voor Jumbo-Visma. . 15 uur 59.
   7. 15 uur 58. Van Aert blijft op de pedalen stampen in de laatste meters. .
   8. 15 uur 58. Op 600 meter wordt Van Aert nog op 1 geprojecteerd, maar kan hij dat vasthouden op de klim? Spannend! .
   9. Roglic op 1. Heel veel overschot heeft hij niet, maar Primoz Roglic doet wel nog 4 seconden sneller dan ploegmaat Rohan Dennis. Dankzij de laatste kilometer omhoog. . 15 uur 57.
   10. 15 uur 56. Roglic is bezig aan de steile muur naar de finish. Redt hij het of niet? .
   11. Pedersen knap. Mads Pedersen heeft zich duidelijk gesmeten, wat uitmondt in een 7e tijd aan de finish. . 15 uur 55.
   12. 15 uur 53. Laporte ziet geel wegglippen. Christophe Laporte doet het met de 8e tussentijd, op 10 seconden van Simon Yates, zeker niet slecht. Maar het wordt wel duidelijk dat hij zijn gele trui niet zal redden vandaag. Gaat die naar Van Aert of naar Roglic? .
   13. 15 uur 52. Van Aert is net iets trager dan Simon Yates aan het tussenpunt.

    Van Aert is net iets trager dan Simon Yates aan het tussenpunt

   14. 15 uur 51. Van Aert rapper dan Dennis (maar niet de rapste). Wout van Aert heeft ook niet de beste tussentijd, iets meer dan een seconde trager dan Simon Yates, maar wel iets sneller dan huidige leider Rohan Dennis. Het belooft nog een spannende ontknoping te worden. .
   15. 15 uur 48. Roglic heeft nog werk. Primoz Roglic is halverwege 6 seconden trager dan Simon Yates, die wel wat verachterde in het 2e deel. Als we zijn tijd afmeten op die van Dennis, dan is Roglic 2 tellen trager. .
   16. 15 uur 47. Mads Pedersen is nog een beetje sneller dan Pierre Latour, die de Fransman naar de 5e plaats verwijst. Ook de ex-wereldkampioen blaakt van de vorm. .
   17. Vlasov op 7. Aleksandr Vlasov is met de 7e tijd binnengekomen, vlak na Daniel Felipe Martinez. Daar zal de kopman van Bora tevreden mee zijn. . 15 uur 46.
   18. 15 uur 45. 4e tussentijd Latour. Pierre Latour rijdt tot nu toe een erg actieve Parijs-Nice en bewijst ook zijn uitstekende conditie in deze tijdrit. Met een 4e tijd bij het tussenpunt kan hij vandaag een goeie zaak doen. .
   19. 15 uur 44. Gele Laporte. Met Christophe Laporte is ook de laatste renner aan zijn onderneming begonnen. De Fransman is zeker geen sukkelaar tegen de klok, maar tegen het geweld in deze Parijs-Nice is hij in principe niet opgewassen. Of geeft het geel hem vleugels? .
   Parijs - Nice
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1wegwedstrijdMantes-la-Ville - Mantes-la-Ville159,8 kmLaporteLaporte
   2wegwedstrijdAuffargis - Orléans159,2 kmJakobsenLaporte
   3wegwedstrijdVierzon - Dun-le-Palestel190,8 kmPedersenLaporte
   4individuele tijdritDomérat - Montluçon13,4 kmvan Aertvan Aert
   5wegwedstrijdSaint-Just-Saint-Rambert - Saint-Sauveur-de-Montagut188,8 kmMcNultyRoglic
   6wegwedstrijdCourthézon - Aubagne213,6 kmBurgaudeauRoglic
   7wegwedstrijdNice - Col de Turini155,2 kmRoglicRoglic
   8wegwedstrijdNice - Nice115,6 kmYatesRoglic