1
1
4
6

Scheidsrechtersafdeling: "Beerschot had een penalty moeten krijgen, 1-2 terecht afgekeurd"

ma 7 maart 2022 15:21
voetballers
Een van de besproken fases: bij 0-0 gaat Beerschot-speler Sebaoui neer na een contact met Antwerp-doelman Butez.

In het rapport over Antwerp - Beerschot (2-1) geeft het Professional Refereeing Department van de voetbalbond de verliezers deels gelijk. Beerschot had een penalty moeten krijgen in de eerste helft. Het tweede doelpunt van de bezoekers werd dan weer terecht afgekeurd, klinkt het.

Beerschot schreeuwde gisteren moord en brand na de verloren match op de Bosuil. De rode lantaarn voelde zich tot twee keer toe bestolen op de Bosuil.

Het Professional Refereeing Department bekeek de fases en kwam tot de volgende conclusies:

20' strafschopsituatie: wel een penalty

In minuut 20 gaat Beerschot-speler Ilias Sebaoui (nr. 40) op Antwerp-doelman Jean Butez (nr. 1) af in het strafschopgebied.

Bij het uitkomen raakt de doelman met zijn rechterknie de voet van de Beerschot-aanvaller die neergaat. De scheidsrechter laat voortspelen en de VAR komt niet tussen.

Het Professional Refereeing Department verwacht een VAR-interventie en een strafschop omdat het contact van de Antwerp-doelman met zijn knie de Beerschot-aanvaller uit balans brengt en daardoor een impact heeft op de actie.

76' VAR-interventie: akkoord met afgekeurd doelpunt

In minuut 76, bij een aanval van Antwerp is er een duel tussen Beerschot-speler Felipe Avenatti (nr. 20) en Antwerp-speler Manuel Benson (nr. 14). De Antwerp-speler gaat neer, Beerschot komt in balbezit en bij het verdere verloop van de aanval scoort Beerschot-speler Lawrence Shankland (nr. 17).

De scheidsrechter keurt het doelpunt goed, de VAR vraagt een "on field review". Na het bekijken van de beelden besluit de scheidsrechter om het doelpunt niet toe te kennen, omdat Beerschot-speler Avenatti een fout maakt op Antwerp-speler Benson.

Het Professional Refereeing Department gaat akkoord met de VAR-interventie en de eindbeslissing van de scheidsrechter om het doelpunt af te keuren.